maandag 1 april 2019

Westoever: auto's beschadigd, bomen omgehakt en stekjes geplant op land van de buren

(Foto Wafa)

On bekende Israeli's hebben maandagmorgen heel vroeg auto's van Palestijnen beklad en beschadigd in de wijk Beit Hanina,  in het noorden van het bezette Oost-Jeruzalem. Er werden autoruiten ingeslagen, banden doorgeprikt en anti-Palestijnse en racistische leuzen op de auto's geschreven. Dit soort vandalisme komt vaak voor en is dus min of meer normaal in de door Israel bezette gebieden. Er wordt vrijwel nooit veel aandacht aan besteed door de Israelische politie. Daders worden bijna nooit gepakt.  
Een groep kolonisten van de fanatieke nederzetting Yitzhar heeft vrijdag enkele tientallen olijfbomen omgehakt op het gebied van het Palestijnse dorp Burin,  ten zuiden van de stad Nablus. De bomen stonden in de buurt van het Centrum voor Civiele Verdediging in het Mayadin gebied. De bomen waren eigendom van Majed Raja Zibin. Ze waren ruim 80 jaar oud.
In tegenstelling tot het omzagen dat de kolonisten van Yitzhar deden, hebben kolonisten die vermoedelijk uit de nederzetting Rotem kwamen, diezelfde dag ook olijfboompjes geplant. Ze deden dat echter op grond die niet van hen was, maar die toebehoorde aan het dorp al-Farisya, ten oosten van Tubas, in de noordelijke Vallei van de Jordaan. Volgens Aref Daraghmeh, een plaatselijke activist, ging het om tientallen nieuwe boompjes. De kolonisten van het naburige Rotem vielen het land van al-Farisya al eerder binnen. Gevreesd wordt dat ze het gaan confisqueren.

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...