dinsdag 2 april 2019

Israeli's doden weer een Palestijnse jongere

De begrafenis van Mohammed Dar Aadwan (Foto Shehab News)

Israelische soldaten hebben dinsdagmorgen vroeg in hetQalandia kamp bij Jeruzalem weer een jonge Palestijn doodgeschoten. Het was de 23-jarige Mohammad Ali Dar Adwan. Drie anderen raakten door kogels gewond. Zij liggen in het Medische complex in Ramallah, hun toestand zou stabiel zijn.
Het gebeurde toen een grote hoeveelheid soldaten het kamp binnenviel om drie arrestaties te verrichten. Volgens het Palestijnse persbureau Wafa openden soldaten van korte afstand het vuur op een auto waarbij de bestuurder, Dar Adwan, werd gedood. Het leger gaf volgens de krant Haaretz een verklaring af dat ''er stenen en explosieve voorwerpen werden gegooid''. Haaretz haalt echter ook een ooggetuige aan uit het kamp die zegt dat Dar Adwan geen enkele bedreiging voor de soldaten vormde en dat het leger hem zonder enige reden doodschoot. Dar Adwan was volgens een telling van OCHA, het bureau voor de Coöordinatie van Humanitaire Activiteiten van de VN in de bezette gebieden, het 17e Palestijnse slachtoffer dit jaar op de Westoever.

Geen opmerkingen:

VS doet niet mee met Israelische aanval op Iran, Israel mobiliseert 2 divisies voor Rafah

Het Israelische oorlogskabinet vergadert (Isr. regeringsvoorlichtingsdienst)  President Biden heeft de Israelische premier Netanyahu verteld...