zaterdag 13 april 2019

Palestijnse Autoriteit heeft nieuwe regering

De Palestijnse Autoriteit heeft een nieuwe regering, de 18e alweer.  De regering telt 21 ministers van  wie er 16 nieuw zijn, onder wie de premier, Mohammed Shtayeh (60) Hij is de man op de foto naast president Abbas. Blijvers in de nieuwe regering zijn onder meer de ministers van Buitenlandse Zaken en Financiën. De nieuwe premier, die een maand over de formatie heeft gedaan, heeft economie gestudeerd in Beir Zeit en Sussex (GB) en zit sinds 2009 in het Centrale Comité van al-Fatah. 
De nieuwe regering kreeg van Abbas de opdracht mee om de hereniging van de Westoever en Gaza te  versnellen en verkiezingen te organiseren op de Westoever, in Oost-Jeruzalem en Gaza. 
Dat de nieuwe regering eenwording van Westoever en Gaza zal versnellen lijkt twijfelachtig. De Hamas-beweging in Gaza zei dat ''de nieuwe regering van Fatah de politiek van exclusiviteit en uitsluiting verdiept en ten voordele van de Fatah-beweging de verdeeldheid vergroot''.

4 opmerkingen:

Meir zei

De nieuwe regering kreeg van Abbas de opdracht mee om de hereniging van de Westoever en Gaza te versnellen en verkiezingen te organiseren op de Westoever, in Oost-Jeruzalem en Gaza.

Altijd weer fijn dat zij direct laten zien terroristen en handlangers van terroristen te zijn.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Het organiseren van verkiezingen is terroristisch volgens jou?? Ik zou, als ik jou was, dan toch maar weer eens een bezoek brengen aan de dokter, of de zielenknijper.

Meir zei

Nog niet zo lang geleden liet je zien dat je je bul Arabistiek had gehaald en nu weet je al niet meer wat Fatah betekent. Lever hem dus maar weer in.
Fatah is net zo politiek als de Sin Fein. Het blijven terroristen, net als de IRA. Een pak aantrekken maakt van een terrorist geen politicus en hetzelfde geldt voor Fatah.

Het is overigens sinds jaar en dag bekend dat Mazen de financierder én dus medeverantwoordelijke is voor de moorden op Joden in München 1972. Daarom is hij een moordenaar en terrorist.

Is Beatrice de Graaf misschien familie van je, want die hotemetoot beweerde vier jaar terug dat Arafat geen terrorist was maar vrijheidsstrijder.

Bul inleveren Hijmans.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Met het soort fact free redeneren dat jij hier ten beste geeft, zou ik die bul niet hebben gehaald, Meir

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...