vrijdag 12 april 2019

Israeli's schieten in Gaza 15-jarige dood en verwonden 34 mensen

Israelische militairen hebben vrijdag opnieuw een kind doodgeschoten tijdens de vreedzame protesten in Gaza van de Grote Mars van de Terugkeer. Het Palestijnse ministerie van Gezondheid meldde dat het de 15-jarige Maisara Mousa Ali Abu Shallouf betrof. Hij werd doodgeschoten ten oosten van Jabalia, in het noorden van de Gazastrook.Vierendertig anderen werden door kogels gewond, van wie één man levensbedreigend. Daarnaast hadden tientallen te kampen met de effecten van traangas.
Maisara Abu Shallouf was het zesde slachtoffer van dit tweede jaar van de Grote Mars-protesten. Hee afgelopen jaar vielen er 275 slachtoffers van Israelisch geweld in Gaza.
Het Tweede Kamerlid van D66, Sjoerd Sjoerdsma, heeft naar aanleiding van het rapport van de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, aan minister Blok van Buitenlandse Zaken gevraagd of hij wil ijveren voor financiële compensatie voor deze 275 slachtoffers.
De Nederlandse Israel-lobby, het CIDI, haalt in dat verband meteen een rapport aan van het ''Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Centre'' in Israel, dat van de door de commissie onderzochte 187 doden (het waren er 189 maar vooruit) wist te melden dat het merendeel lid was van, of gelieerd aan (wat dan ook moge betekenen) Palestijnse organisaties. Slechts van 37 slachtoffers kon dat niet worden bevestigd, volgens het centrum. De implicatie is dat al deze mensen op die 37 na, dús mochten worden gedood, ook al waren ze allemaal in burger, was niemand gewapend en droeg ongeveer niemand een soort kledij die hem als militielid, politieman of wat dan ook herkenbaar maakte, (behalve verplegers en journalisten, maar die werden evengoed beschoten). Het is een beproefde techniek van Israel. Politiemensen, ambtenaren, onderwijzers, iedereen wordt meegeteld en is een terrorist. Als dezelfde criteria in Israel zouden worden toegepast, zou ongeveer de hele Israelische bevolking ook een legitiem doelwit zijn. Ongeveer iedereen heeft namelijk gediend in het Israelische leger. En voor bezette bevolkingen is het legitiem om militaire doelen aan te vallen.

4 opmerkingen:

Meir zei

Een beproefde tactiek van jou is dat iedere terrorist die een bordje met journalist om zijn nek hangt journalist is en dat als hij wordt dood geschoten dit bij jou moord op een journalist is.
Als men door heeft dat je orwelliaanse newspeak bezigt valt alles op zijn plek.

Je hebt 1 zin geschreven die waar is, namelijk dat de gehele bevolking van Israël doelwit is, alleen weer jammer dat je gelooft dat dit niet waar is.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Orwell schreef ook dat iedereen gelijk is, maar sommigen gelijker dan anderen. Dat geldt in Israelisch ogen natuurlijk ook voor journalisten.

Meir zei

Niet al te best antwoord, kameraad, aangezien de staat Israël zich niet laat vergelijken met jouw ideale, totalitaire islamitische staat 'Palestina' aangezien uit de mond van Mazen kon worden opgetekend dat in 'zijn' staat geen enkele Jood kwam te wonen, die zou judenrein zijn.

Als ik jou was zou ik Orwell's 1984 maar eens gaan herlezen.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Volgens mij heeft Israel intussen best wel wat trekjes van zo'n ''big brother is watching you'' staat. Maar het gaat mij om de uitspraak dat een Palestijnse staat volgens Abbas ''jhudenrein'' zou moeten zijn. Degene hier die niet kan lezen ben jij in dit geval: Joden die zich zouden onderwerpen aan de Palestijnse wetten zouden welkom zijn, volgens de PLO en dus ook Abbas.

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...