donderdag 18 april 2019

Kolonist met vrachtauto rijdt met opzet Palestijnse onderwijzeres dood

Fatima Suleiman
Een kolonist met een vrachtauto heeft donderdagmorgen een Palestijnse onderwijzers doodgereden vlakbij haar huis in Tuqu, ten zuidoosten van Bethlehem. Volgens ooggetuigen deed hij het met opzet. Na haar begrafenis braken rellen uit. Daarbij werd een 16-jarige jongen gearresteerd. Geblinddoekt en voorzien van handboeien probeerde hij weg te lopen. Daarbij werd hij neergeschoten. Met een slagaderlijke bloedig is hij levensgevaarlijk gewond opgenomen in een ziekenhuis .
De doodgereden vrouw was de 42-jarige Fatima Suleiman, onderwijzeres aan de Rashayda school.  Volgens ooggetuigen reed de kolonist in een grote truck en raakte hij daarmee haar auto. Toen zij uitstapte om de schade op te nemen, reed de kolonist volgens getuigen over haar heen, waarbij ze werd gedood. De kolonist is doorgereden. 
De Israelische politie kwam daarna ter plaatse, maar hield zich alleen bezig met het wegnemen van veiligheidscamera's. Het incident lokte heftige protesten uit, waarbij jongeren stenen gooiden naar legerjeeps en de soldaten antwoordden met traangas, rubberkogels en scherpe munitie. Na de begrafenis van Fatima Suleiman werd de 16-jarige jongen gearresteerd die later werd neergeschoten.

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...