zaterdag 19 oktober 2013

Israelisch racismeAls er dingen gebeuren waarbij meerdere Palestijnen omkomen is er in Israel meestal een explosie van vreugde. Zo ook nu, naar aanleiding van het bericht van eerder deze week, dat vier kleine meisjes - alle vier behorende tot één familie - in de buurt van Hebron zijn omgekomen doordat ze zichzelf ongemerkt hadden opgesloten in een auto, toen hun ouders olijven aan het plekken waren. (Nieuws van een dag later was dat een vijfde meisje dat het ongeluk overleefde, alsnog in het ziekenhuis was overleden).
De Israelische tv-zender Kanaal 2 maakte melding van 'deze tragedie' op zijn Facebook pagina. En de site +972 maakte het hierboven afgebeelde screenshot van de reacties daarop.
Ik kan de teksten - gelukkig -  niet lezen. Maar +972 citeert er een paar: “Waarom maar 4, ik had liever 8 gehad,″ zei Naty Asulin; “Ik ga jullie pagina ''unliken''. Waarom is dit een tragedie? Ze behoren niet tot mijn volk” (Shalom Dror); “Hoe meer hoe beter. Waarom gebeurt dit niet vaker?” (David Hagege); “Hadden ze er er niet nog vijf meer kunnen vergeten?” (Avial Abutbul - Kanaal 2 schreef namelijk abusievelijk dat de meisjes in de auto 'vergeten' waren).

Dit ter onderstreping van het feit dat de meeste Israeli's oprecht vrede willen met de Palestijnen, iets waar we regelmatig van horen, onder meer ook in toespraken van leiders als Shimon Peres en Benjamin Netanyahu. Ze mogen wel een wat aan Israels racisme gaan doen, die leiders . De wetten dienaangaande toepassen bijvoorbeeld, en de mensen van die erbarmelijke opmerkingen in dit bovenstaande voorbeeld ter verantwoording roepen. 
Anja Meulenbelt - ik kan helaas zelden naar haar verwijzen want ze blogt op dit moment heel weinig - heeft vandaag een ander voorbeeld van hedendaags Israelisch racisme. Een video die in opdracht van The New York Times werd gemaakt door David Sheen en Max Blumenthal en die de Times niet wilde plaatsen toen het filmpje af was. Het is ook geen leuke video, maar wel een realistische, vrees ik. Je kunt hem zien op de blog van mijn 'buurvrouw'.    

14 opmerkingen:

trees zei

Niet zo mooi van die Israëli's, maar wel begrijpelijk als je een beetje op de hoogte bent met de praktijken van de moslimarabieren. Neem bijv een willekeurig bericht in de krant wat ons vandaag weer bereikt:

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3529987/2013/10/19/Ongeboren-baby-s-vermoord-in-Syrie-voor-sigaretten.dhtml

Abu Pessoptimist zei

trees, ik ben - uit hoofde van mijn beroep - vrij goed op de hoogte van de praktijken van de christenjournalisten van het AD en de Daily Mail. Ik denk dat ik daarmee genoeg heb gezegd.

trees zei

Je insinueert leugens en bedrog, beste Abu ??

Dan moet ik toch zeggen dat ik 1000 keer meer vertrouwen in AD en Daily Mail heb , dan in moslimarabieren ,die juist berucht zijn om hun leugenachtigheid.

Neem alleen al het islamitische fenomeen "taqqiya" Need I say more ??

Elisabeth zei

"Christenjournalisten"
Haha, en het rijmt ook nog.
Wat een zieke geest trouwens, die trees.

Abu Pessoptimist zei

Ik insinueer journalistieke onbetrouwbaarheid, trees. En wat taqiyya betreft: het woord staat voor een praktijk die door shi'ítische geestelijken door de vingers werd gezien als middel om het vege lijf te redden in tijden van vervolgingen door de meerheid van sunnieten. (vgl de pikuah nefesh-bepaling bij joden , de regel dat het de noodzaak van het redden van het vege lijf alle andere regels overstijgt). Het is een woord dat door islamofoben gewoonlijk totaal verkeerd wordt gebruikt. Dus: you DO need to say a lot more.

trees zei

Leugens is zeker door de profeet mohammed toegestaan en zelfs aanbevolen tegen Christenen, Joden en Ongelovigen. De profeet mohammed was namelijk nog al intolerant tegen iedereen die zijn profeetschap afwees en zijn koranboekje in de prullenbak gooide.

Dus inderdaas is taqqiya van oorsprong een shiitisch fenomeen, maar dat maakt de leugenachtigheid van soennies en andere moslimarabieren er zeker niet minder om, zoals iedere Nederlander ook al in Nederland heeft kunnnen ervaren.

Abu Pessoptimist zei

Zo, kom maar op trees, met de citaten van de profeet waarin hij leugens en leugenachtigheid aanbeval.
Ook voorbeelden van de leugenachtigheid van 'soennies en ander moslimarabieren' in Nederland zie ik graag tegemoet.
En als je in gebreke blijft ben je van nu af aan niet meer welkom op dit blog, want ik begin er een beetje genoeg van te krijgen.
(En dan nog dit: de Quran is pas een kleine tweehonderd jaar na de dood van de profeet in boekvorm verschenen en kon dus moeilijk bij diens leven in de prullenbak worden gegooid. Maar dat is slechts een detail in d emarge).

trees zei

Hoe kan de Koeran het regelrechte woord van allah zijn , als het pas 200 jaar later is opgeschreven?? Dat kan dus niet, want dan gaat het 200 jaar via mondelinge overleveringen en iedereen weet dat er dan allerlei verdraaiingen optreden. Dus hier klopt geen hol van.

Verder is het bestaan van het begrip Taqqiya reeds voldoende om aan te tonen dat leugens en bedrog toegestaan zijn in de islam . Ik ken dit begrip niet in het Christendom.

Ik zal nog eens kijken of ik bijpassende soera's kan vinden, hoewel ik iedere seconde die ik besteed aan dat koranboekje verspilde tijd vind .

trees zei

O ja, qua leugens tegen de ongelovige Hollanders, neem bijv de lange reeks leugens en bedrog van de Ibn Galdoen school tegen de Nederlandse ( ongelovige) authoriteiten. Zo zijn er talloze voorbeelden uit het dagelijkse leven in Nederland.

Abu Pessoptimist zei

'Hoe kan de Koeran het regelrechte woord van allah zijn , als het pas 200 jaar later is opgeschreven??'
De Quran is 200 jaar later gecodificeerd en geordend, trees, en toen dus pas als boek verschenen. Hoe kan je beweren verstand van moslims te hebben als je zelfs van de meest elementaire zaken betreffende de islam totaal niets maar dan ook helemaal niets blijkt te weten?
Verder geef je geen voorbeelden van aansporingen van de profeet om te liegen. Dat kan ook niet, want ze zijn er niet.
Ook je voorbeeld van een liegende Ibn Ghaldoen-school is onvoldoende. De school werd knullig bestuurd, maar je geeft geen enkel concreet voorbeeld van ook maar een enkele leugen die door hen, of door welke 'moslimarabier in Nederland' dan ook, werd geuit. Kortom: leuk je op mijn blog gehad te hebben, maar nu is het genoeg geweest. Het allerbeste en doeoeoeoeiii.

Anoniem zei

Hier een recent filmpje dat vergelijkbaar is met dat op de site van Anja Meulenbelt:
http://electronicintifada.net/content/video-israeli-crowd-cheers-africans-called-slaves/12833

De haat tegen (niet-joodse) asielzoekers is verbijsterend, helemaal in het licht van de geschiedenis van de joden en natuurlijk van de illegale Israëlische kolonisatie van de Westoever en Oost-Jeruzalem, waar inmiddels zo’n 700 duizend Israëliërs wonen - over ‘infiltranten’ gesproken.

Martijn.

Mr.johanyip zei

Beste trees,elke dag zit ik tussen de arabieren en de israelieers.Deze arabieren vertel ik precies hetzelfde als wat ik jou ga vertellen. Met zo'n instelling zal er nooit vrede komen. Persoonlijk maak ik er geen geheim van, dat ik in een Settlement woon en niet Joods ben, dat ik de boodschappen doe bij de Arabieren (zijn gewoonlijk een stuk gastvrijer en goedkoper), dat mijn tandarts een Arabier is. En dat ik hoop in de nabije toekomst nog meer Arabieren naast mij heb wonen.trees, mocht jij hier in de toekomst naar het beloofde land komen, dan zal ik je persoonlijk rondleiden door Neve haShalom, een duidelijk voorbeeld van hoe Joden en Arabieren (bewust) samen kunnen leven.

Abu Pessoptimist zei

Mr.johanyip, als u en de uwen nu nog even ervoor gaan ijveren dat uw buren,'de Arabieren', dezelfde rechten krijgen als de inwoners van uw nederzetting, en daarmee succes boeken, dan is de één-staatsoplossing een feit.

Mr.johanyip zei

Persoonlijk schaar ik mij niet onder de "uwen", maar ik begrijp de bedoeling van de uitspraak. Maar wat u zegt, wat mij betreft liever vandaag dan morgen.

De 31ste Palestijn overlijdt, politie pakt 42 mensen op als reactie op aanslag

Wadee Abu Rumouz Een Palestijn van 16 jaar die woensdag gewond was geraakt bij onlusten in de wijk Silwan van bezet Oost-Jeruzalem is zaterd...