dinsdag 29 oktober 2013

Gemeente Jeruzalem sloopt appartementen in Beit Hanina, 20 mensen op straat


Embedded image permalink
Beit Hanina: huisraad uit huizen die er niet meer zijn. Op de achtergrond zijn twee bulldozers nog bezig het werk af te maken. (Foto Reuters)

De gemeente Jeruzalem heeft dinsdagmorgen vroeg een appartementenblok van vier etages gesloopt in Beit Hanina, in het noorden van de stad. De eigenaar,Amin Shweiki, zei dat een grote politiemacht het gebied zonder voorafgaande waarschuwing afsloot en dat drie bulldozers het gebouw, dat bestond uit vier appartementen van elk 180 vierkante meter, omver haalden nadat de bewoners huisraad naar buiten hadden kunnen slepen. Een twintigtal mensen werd dakloos. Volgens de autoriteiten werd het huis gesloopt omdat het gebouwd was zonder vergunning. Eigenaar Shweiki vertelde dat hij 10 jaar vruchteloos had geprobeerd een vergunning te krijgen. Hij werd overigens door de politie gearresteerd.
Palestijnen krijgen uiterst zelden vergunningen. Volgens het Israelische Comité tegen de Sloop van Huizen (ICADH) heeft Israel sinds het in 1967 Oost-Jeruzalem en de Westoever bezette tenminste 27,000 huizen van Palestijnen gesloopt.
Eveneens dinsdag sloopte het Israelische leger met behulp van verscheidene bulldozers in het gebied At-Tawil bij het dorp Akraba ten zuiden van Nablus een watertank, twee schuren en een afscheidingsmuur.  Deze zaken waren eigendom van drie inwoners, meldde Ma'an,  Yousef Bani Fadel, Attiya Babi Mayya, en Atta Rihan.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...