donderdag 3 oktober 2013

Hamas hangt moordenaar op

Hamas heeft woensdag een man opgehangen die was veroordeeld wegens moord. Het was de 27-jarige Hani Mohammed Abu Aliyan uit Khan Younis. Hij was veroordeeld voor de moord op Hazem Hassan Barham in het jaar 2009, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken in Gaza. Het voegde eraan toe dat hij ook in 2000 een zesjarig kind had gedood, maar het was niet duidelijk of hij daar ook voor was veroordeeld. Amnesty International zou eerder hebben bericht dat Abu Aliyan na te zijn gemarteld had bekend dit kind seksueel te hebben misbruikt en gedood.
De executie was de eerste sinds juli 2012 in Gaza. Op 22 juni 2012 hing Hamas twee mannen op die waren veroordeeld wegens collaboratie met Israel.
Mensenrechtengroepen hebben herhaaldelijk een beroep op Hamas gedaan om geen executies meer uit te voeren. Amnesty herhaalde deze oproep woensdag nogmaals vóór de executie, maar tevergeefs.

1 opmerking:

Elisabeth zei

Bedankt Maarten-Jan. Dit waardeer ik nou zo aan jouw blog. Iemand als trees zal niet begrijpen waarom je dit rapporteert.

Zeven doden en drie gewonden bij aanval op synagoge in Oost-Jeruzalem

Bij een aanval op de bezoekers van een synagoge in bezet, oostelijk Jeruzalem zijn vrijdagavond zeven mensen doodgeschoten, terwijl er tenmi...