dinsdag 22 oktober 2013

Israelische troepen schieten Palestijn dood die weigert zich te laten arresteren

Kafr Ni'ma - كفر نعمة : بعد المغرب
Kfar Ni'ma (foto Palestine remembered)

Israelische militairen hebben dinsdagmorgen een jonge Palestijn doodgeschoten die behoord zou hebben tot de Islamitische Jihad, zo meldt Ma'an News. Muhammad 'Asi, 24, had zich gebarricadeerd in een grot in de buurt van het dorp Kfar Ni'ma bij Bil'in, ten noordwesten van Ramallah . Hij was één van een aantal mensen die het leger in alle vroegte in de ochtend kwam arresteren. Volgens dorpelingen uit Kfar Ni'ma duurde het vuurgevecht enkele uren en stak het leger daarbij een aantal akkers in brand en werden olijfboomgaarden met de grond gelijk gemaakt door legerbulldozers."Asi werd uiteindelijk gedood met een raket.
Volgens de Israelische krant Yedioth Ahronoth drongen Israelische 'special forces' het dorp in de nacht binnen om drie mensen te arresteren. Twee van hen, die volgens de krant 'medewerkers' van 'Asi in de Islamitische Jihad waren, werden gepakt, maar 'Asi vluchtte, barricadeerde zichzelf in een grot en vocht met de militairen. Volgens de krant werden Assi en de twee anderen gezocht wegen  betrokkenheid bij een bomaanslag op een bus in Tel Aviv in 2012, waarbij 29 gewonden vielen. 


De begrafenis van Muhamad 'Asi, dodnerdg 24 oktober.

Inwoners van Kfar Ni'ma vertelden dat de Israeli's diverse huizen in het dorp overhoop haalden en nog drie andere Palestijnen arresteerden. De drie werden geïdentificeerd als Hamad Ibrahim Nasr, William Abu Aadi and Abdullah Suleiman Abu Aadi.
Tijdens de inval werden de Israeli's door jongeren bestookt met stenen en lege flessen.

Geen opmerkingen:

Netanyahu wil de vrije hand houden in Gaza, UNRWA heeft het breekpunt bereikt

Volgens een peiling van de krant Ma'ariv zakt de partij van Netanyahu naar 18 zetels als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Smot...