dinsdag 1 oktober 2013

Israelische militairen schieten ongewapende man dood bij grenshek met Gaza

1378045_588857091159983_63294951_n
De dode Hweishel Abu Hweishel.

Israelische militairen hebben maandagavond het vuur geopend op twee mannen in de Gaza-strook die volgens hen het afscheidingshek waren genaderd.Daarbij werd één man gedood en de andere gewond. Medische kringen in het Kamal Adwan-ziekenhuis in Beit Lahiya meldden later dat het lichaam was geborgen van Hweishel Ismael Hweishel, een dertiger, en het naar het ziekenhuis was gebracht. De dode man was een inwoner van Al-Mighraqa, in het zuiden van van de Gaza strook.
De krant Haaretz meldt dat een onderzoek van het leger uitwees dat de twee mannen ongewapend waren. Een wachtpost had eerder geld dat de twee mannen die het hek naderden gewapend waren. Een week geleden openden Israëlische militairen eveneens het vuur op twee mannen bij het hek. Zij raakten gewond. Volgens de militairen zouden de mannen stenen hebben gegooid. In augustus werd eveneens een ongewapend man doodgeschoten die zich in de nabijheid van het hek bevond. Incidenten als dit, waarbij Israel mensen doodschiet die zich op het grondgebied van Gaza bevinden,  komen met enige regelmaat voor. De nu gedode Abu Hweishel was de zevende man die doodgeschoten wordt sinds op 22 november 2012 een wapenstilstand in Gaza van kracht werd.

4 opmerkingen:

trees zei

Nog een gevalletje schijnheiligheid. Waarom maken Abu P en Anja M zich altijd zo druk om net lot van de moslimarabieren die Palestijnen heten, maar kan het lot van hun nauwverwante broeders in Syrie , Egypte etc etc ze geen bal schelen ?? Althans over de duizenden doden die daar over en weer vallen lees ik vrijwel niks bij Abu P en Anja M !!

Zou het dan toch iets te maken hebben met haat tegen Israel en de joden, en is het lot van de moslimarabieren alleen maar een instrument om Israel zwart te maken ???

Abu Pessoptimist zei

Ja hoor trees, vast. Haat tegen de joden. Selbsthass, weet je wel. Dat je niks niks over Egypte leest bij mij (wat Anja M. betreft moet je bij haar zelf zijn), komt omdat je die stukken blijkbaar overslaat, want ik heb er wel degelijk over veel over geschreven, al staat het meeste op mijn andere (Engelse) blog. Syrië is een ander verhaal. Daar heb ik de laatste tijd maar sporadisch over geschreven (ook op mijn Engelse blog), maar dat is vooral omdat alle berichtgeving over de burgeroorlog volstrekt oncontroleerbaar is. Eigenlijk is van alles wat je hoort en leest de vraag of het wel klopt, en daar wilde ik niet aan meedoen. In politiek opzicht zat er bovendien weinig beweging in. Het Westen bleef tot voor kort - samen met de Qatari's en Saudi's achter het standpunt staan van het door hen gesponsorde verzet dat Assad weg moest voor er gepraat kon worden. Zodat er steeds niets gebeurde behalve meer bloedvergieten. Ik kom daar binnenkort op terug - als ik er tijd voor heb.

Anoniem zei

Militairen die ongewapende mensen achter een hek doodschieten. Wat een helden!

Arno

Anoniem zei

trees: "..maar kan het lot van hun nauwverwante broeders in Syrie , Egypte etc etc ze geen bal schelen ??"

trees, je praat als een kip zonder kop.

Ziehier wat abu eerder schreef:
http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2013/08/de-revolutie-in-egypte-is-de-weg.html

Misschien had je het gelezen. Je hebt er in elk geval wat onder gelegd. Ik krijg de stinkende indruk dat jóúw arabieren geen bal kunnen schelen.

Egbert

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...