maandag 28 oktober 2013

Israel arresteert 22 Palestijnen, onder wie weer twee parlementariërs

Archieffoto van Ma'an News
Israelische militairen hebben maandag niet minder dan 22 Palestijnen opgepakt, zo bericht het Palestijnse persbureau WAFA. Het Israelische leger bevestigde de arrestatie van 20 mensen. 
Israel verricht dagelijks meerdere arrestaties in de bezette gebieden, maar een aantal van 22 komt ruim boven het gemiddelde uit.
Het merendeel van de arrestaties (12) werd verricht in Nablus en omgeving. Daar werden volgens ooggetuigen maandagmorgen vroeg invallen gedaan in  Nablus, Tamoun and Salem. De meesten van hen waren studenten van de An-Najah Universiteit, aldus de ooggetuigen. Andere arrestaties vonden plaats in Jabad bij Jenin (2), Hebron (5), Tubas (3), en Sayda bij Tulkarem (1). Onder de arrestanten in Hebron waren twee leden van het Palestijnse parlement, Nizar Ramadan, 53, en Maher Badir, 56. Hun huizen werden bij de arrestatie overhoop gehaald en er werden vernielingen aangericht. 

Israel houdt nu 15 leden van het -wegens Israelische obstructie niet functionerende - parlement vast. Van hen komen er zes uit Hebron, drie uit Jeruzalem, drie uit Ramallah (onder wie de secretaris van het parlement) en één uit Nablus. De meesten van hen zijn net als de nu gearresteerde leden Ramadan en Badir, leden van het met Hamas geaffilieerde Blok voor Hervorming en Verandering.Maar behalve hen zitten ook Marwan Barghouthi (Fatah) en Ahmed Sa'adat (Volksfront voor de Bevrijding van Palestina) in Israelische gevangenissen. Zij zitten respectievelijk vijf keer levenslang en 30 jaar uit. Negen parlementariërs zitten administratieve hechtenis, dat wil zeggen op grond van een rechterlijke beslissing waartegen geen verweer mogelijk is.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...