maandag 5 november 2012

Israelische militairen schieten geestelijk gehandicapte man dood bij grenshek met Gaza

Israelische militairen hebben zondagavond een 20-jarige man doodgeschoten bij het afscheidingshek rond de Gaza-strook. Een Israelische militaire woordvoerster zei dat de Israelische troepen 'waarschuwingsschoten' hadden afgevuurd, nadat de man via een droge wadi het hek was genaderd en niet reageerde op bevelen om te verdwijnen. Zij zei later met meer bijzonderheden te zullen komen.
Palestijnse medische kringen zeiden dat de man, Ahmed al-Nabaheen, geestelijk gehandicapt was. Hij was ongewapend. Zij voegden eraan toe dat zij zes uur op toestemming hadden moeten wachten voordat zij de man hulp konden verlenen bij het Bureij-kamp waar het incident plaatsvond. Hij was toen al overleden.Volgens hen was de man  waarschijnlijk te redden geweest als er eerder hulp had kunnen worden geboden.

Het is niet voor het eerst dat Israelische  militairen op deze manier een geestelijk onvolwaardig iemand doden. In augustus 2011 werd de 17-jarige geestelijk gehandicapte  Sa'ad Abdel Rahim Mahmoud Majdalawi afgemaakt met 10 kogels (waarvan de meeste in het hoofd) toen hij in de buurt van het Maghazy-kamp het grenshek naderde.
Ook geestelijk gehandicapte Palestijnen zijn kennelijk een gevaar voor de Joodse staat.

1 opmerking:

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

Ik heb al jaren de indruk dat geestelijke handicaps vooral de Israëlische kant parten spelen.

'Een gevaar voor zichzelf en anderen', in Nederland reden voor gedwongen opname.

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...