woensdag 5 februari 2014

Gemeente Jeruzalem sloopt drie Palestijnse huizen en keurt de bouw van 558 huizen voor Joden goed

قوات الاحتلال تهدم عدد من المنازل  في بلدة صور باهر، و ‘واد الدم‘ في بلدة بيت حنينا ، ومنزل المواطن محمد خالد بشير في بلدة جبل المكبر ، بحجة البناء دون ترخيص.(عدسة:عفيف عميره/وفا)

Werknemers van de gemeente Jeruzalem hebben woensdagochtend twee huizen gesloopt, evenals een deel van een ander, terwijl een vierde huis werd gesloopt door de bewoner zelf om de hoge kosten te vermijden die sloop door de gemeente met zich mee zouden hebben gebracht. 
Eén van de gesloopte huizen stond in Beit Hanina, het huis dat deels werd gesloopt lag in Sur Baher. en het tweede huis dat er in zijn geheel aan moest geloven, een huis van 80 vierkante meter, lag in  Jabal Mukabbar. De vader van de eigenaar, Khalid Bashir, vertelde dat zijn zoon zware boetes had betaald omdat het huis zonder vergunning was neergezet en dat hij tevergeefs moeite had gedaan een vergunning te krijgen. Omwonenden botsten met de politie terwijl de bulldozers hun werk deden.
 Het huis dat door zijn eigenaar zelf werd gesloopt stond eveneens in Jabal al-Mukabber. De eigenaar,  Maher Mashahreh, had een bulldozer gehuurd en moest daarnaast nog een boete betalen van omgerekend 3000 dollar.  
De sloop van de Palestijnse huizen stond in schrille tegenstelling tot het feit dat het planningscomité van de gemeente Jeruzalem diezelfde ochtend de bouw van 558 nieuwe woningen voor Joden goedkeurde. De nieuwe huizen komen in de tot de gemeente Jeruzalem gerekende nederzettingen Har Homa, Pisgat Ze'ev en Neve Ja'acov. Het gaat bij deze bouwplannen overigens om plannen die al langer in de pijplijn zaten.  

Geen opmerkingen:

Israelische rechters onteigenen opnieuw een Palestijns huis in Silwan ten bate van de kolonisten

Het huis van de familie Samrin (Sumarin) in Silwan (FotoVrede Nu)  Een dag voor de deadline die Bibi Netanyhau zich had gesteld om dele...