woensdag 12 februari 2014

Israel sloopt Bedoeïenendorpje voor derde maal, kolonisten vernielen olijfbomen


Israelische militairen hebben woensdag voor de derde keer een dorpje in de Jordaanvallei verwoest. Tenten die de inwoners van Khirbet Ein Karzaliyah in het midden van de Jordaanvallei hadden opgezet nadat het leger hun dorpje op 8 januari met de grond gelijk had gemaakt, werden platgereden en volledig vernield. De Israelische mensenrechtenorganisatie B'tselem meldde dat een bulldozer van het militaire ''burgerbestuur'' eerst de tenten platreed die waren opgezet op 13 januari, nadat het dorp voor de eerste keer  was gesloopt, (waarbij ook de pijp die het dorpje van water voorzag kapot werd gemaakt). Nadat de tenten waren platgereden sneed een soldaat die de bulldozer begeleidde ze in reepjes, zodat ze niet opnieuw opgezet zouden kunnen worden, ' aldus B'tselem.
De bulldozer slaagde er overigens niet in alle tenten te vernielen, aangezien een paar waren neergezet op de helling van een heuvel. De mannen van het ''burgerbestuur'' vertelden de inwoners van het dorpje daarop dat ze binnenkort zouden terugkomen met een grotere bulldozer om het werk af te maken. Bij de vernieling van het dorpje op 8 januari werden 25 mensen dakloos, onder wie 15 kinderen. Ook een kudde schapen verloor haar onderdak.

Het persbureau WAFA meldt dat Israelische kolonisten woensdag ongeveer 150 olijfbomen hebben vernield die het eigendom waren van Palestijnen in Yatta (ten zuiden van Hebron). Kolonisten uit de nederzetting Susiya doe is verrezen op land van het gelijknamige Palestijnse dorp, waren de schuldigen, volgens de plaatsvervangende burgemeester van Yatta, Jamal Bhais. Volgens Bhais passen de vernielingen van de kolonisten in een patroon,waarbij Palestijnse boeren en herders worden weggepest met steun van het  Israelische leger. Het doel van de kolonisten is om  nog meer Palestijns land in te pikken. 
Dinsdag rukten kolonisten een 150-tal jonge olijfboompjes uit bij Al-Khadr, ten westen van Bethlehem, volgens een plaatselijke activist. Ahmad Salah, van het plaatselijke comité tegen de nederzettingen, zei dat het ging om driejarige boompjes die waren geplant dichtbij een zogenoemde illegale outpost. Het gebeurde een dag nadat een kolonist een stuk land van 8 dunum (ruim een halve hectare) van een inwoner van Al-Khadr had ingepikt. .


1 opmerking:

Carlos Kort zei

Dit kan gewoon niet. Met de legitimatie van het IDF, EU, USA worden de Palestijnen gewoon weg gepest. De wereld kijkt toe, en probeert het gewoon goed te praten, en schaamt zich niet, maar zijn zo wel medeplichtig. De kolonisten dreigen geen consequenties of helemaal geen gevangenis straf, en worden steeds brutaler. Waar blijven de mensenrechten,..?? die wel snel staan te schreeuwen als een Moslim een bruid heeft uitgezocht. Het verschijnt dan in alle kranten en word maanden lang gepubliceerd, en in talk shows behandelt. Niemand die dit thema eens aanpakt en de Israeliten met hun dagelijkse misdaden eens bloot stelt. Want wie dat doet is zo gelijk een antisimiet, en niemand wil dat zijn. Ze misbruiken dat Holocaust verleden, en maken zich zo onaantastbaar, niemand zal het wagen. Wat voor een helden zijn dat toch, met Bulldozers en met het leger als steun. Snijden alle tenten in repen, en vernielen de enige water bron, ontwortelen jonge olijf bomen. Wrede mensen met wrede straffen herinnert mij aan de straffen uit het slavernij verleden. Let wel op, dit volk noemt zich het uitverkoren volk en mag zich alles permitteren, wat voor een grote leugen. Dan heeft God een grote vergissing begaan, want dit is gewoon walchelijk en crimineel....Cajosh

Israelische beveiligers executeren 15-jarige na ''ramming'' aanval

Mohammed Younes   Minder dan een dag nadat twee politieagenten in Jeruzalem een gewond op de grond liggende verdachte hadden doodgeschoten ...