zondag 6 oktober 2013

Oogsttijd van de olijven - tijd om bomen om te hakken

Het is de tijd van de olijvenoogst en dat is traditioneel - een traditie van enkele tientallen jaren intussen - ook de tijd waarin kolonisten olijvenbomen omhakken of verminken en waarin boeren die oogsten worden tegengehouden, lastiggevallen of  afgerost.
Kolonisten van de nederzetting Shave Shomron hakten zaterdag een 100-tal olijfbomen om van inwoners van het dorp Deir Sharaf te n zuiden van Nablus, zo deelde Ghassan Daghlas mee, de functionaris van de Palestijnse Autoriteit die de activiteiten van de kolonisten volgt in het noorden van de Westoever. De bomen waren eigendom van Yasser Fuqaha, Sidqi Fuqaha, Mustafa Fuqaha en anderen. De olijvenoogst in Deir Sharaf moest nog beginnen.

Vrijdag werd de Palestijnse boer Abdul-Rahman Ibrahim Awad uit het dorpje Jammain ten zuiden van Nablus aangevallen toen hij olijven aan het oogsten was. Hij werd onder bedreiging van een  vuurwapen gedwongen zijn veld te verlaten en zijn auto werd volledig vernield.
Donderdag werden een 40-tal bomen nabij de nederzetting Susiya, ten zuiden van Hebron vernield. In het dorp Al-Bweira ten zuiden van Hebron brandden kolonisten eveneens donderdag een wijngaard plat van iets minder dan een halve hectare. De eigenaar, Mousa Abdul-Mon’em Jaber, meldde dat het vuur de wijnstokken volledig vernietigde.
In het noorden van de Westoever werd op dezelfde dag Sami Raddad uit het dorp Zawiyeh, bij Salfit, samen met zijn vrouw van zijn veld gejaagd toen zij olijven aan het oogsten waren. Een groep kolonisten uit de nederzetting Elkana joeg hen weg, waarschuwde hen niet meer terug te komen, en pikte de olijven in.

1 opmerking:

Anoniem zei

Die kolonisten smeerlappen noemen zal wel weer antisemitisch zijn...

Arno

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...