donderdag 21 augustus 2014

Drie commandanten Qassam Brigades gedood, Netanyahu: campagne gaat lang durenMohammed Abu Shammala, Raed al-Attar, en Mohammed Barhoum.

Updated, donderdag 10.45 uur. Israel heeft donderdagmorgen drie belangrijke militaire leiders van de Ezzedin al-Qassam Brigades gedood bij een aanval op een gebouw in Rafah in het zuiden van de Gaza-strook. De Qassam Brigades meldden in een verklaring dat het ging om Muhammad Abu Shammala (algemeen commandant van het zuiden van de strook),Raed al-Attar (commandant van Rafah) en Muhammad Barhoum. Zij werden gedood in een gebouw van drie verdiepingen in de wijk Sultan van Rafah dat 12 raketten werd verwoest. Bij de aanval werden ook vijf burgers gedood: Hasan Hussein Younis, 75, zijn vrouw Amal Ibrahim Younis, de 17-jarige Ahmad Nasser Killab, Nathira Killab en Aysha Atiyyeh. In het Nuseirat kamp doodde Israel twee mannen op een motorfiets, het waren Juma'a Matar(27) en Omar Abu Nada (22).
De Israelische premier Netanyahu heeft woensdagavond gezegd dat de campage tegen Gaza nog wel een tijdje kan gaan duren. "Dit wordt een langdurige campagne,'' zei hij op een persconferentie. Als doel van de operatie gaf hij alleen de vage omschrijving: ''terugkeer van de rust en veiligheid voor Israels burgers''.
De minister van Defensie, Moshe Ya'alon, voegde eraan toe dat "alle opties open zijn, ook die van een nieuw grondoffensief".
Netanyahu vergeleek Hamas met de islamisten van de Islamic Staat in Irak and Syrië en noemde ze "takken aan dezelfde stam''. Hij beschuldigde beide groepen van "wreedheden" en het aanvallen en doden van burgers. (Een vreemd verwijt, als we in aanmerking nemen dat minimaal 80% van de ruim 2.000 mensen die Israel in deze operatie heeft gedood burgers waren, terwijl aan Israelische kant precies drie burgerslachtoffers vielen door projectielen die waren afgevuurd vanuit Gaza, AbuP.).
Netanyahu vermeed het te antwoorden op een vraag of Israel erop uit was geweest om de commandant van de Qassam Brigades, Mohammed Deif, te doden, toen Israelischd vliegtuigen disndagavond met niet minder dan vijf raketten een huis bombardeerde in de wijk Sheikh Radwan in Gaza-stad. De vrouw en een kind van Deif kwamen daarbij om. Netanyahu gaf alleen als antwoord dat het al lang de politiek van Israel is om militante leiders als legitieme doelen te beschouwen en dat ''niemand immuun is" voor zo'n aanval.
In Gaza zei een woordvoerder van de Qassam-Brigades, Abu Ubaida in een tv-toespraak dat Israel gefaald had bij de opzet om Deif te doden, die het al vier keer eerder heeft geprobeerd te te vermoorden. Israelische commentatoren hadden eerder gezegd dat ook Deif zelf bij de aanval was omgekomen en de krant Haaretz speculeerde dat de regering Netanyahu een punt had willen scoren met het doden van Deif, om een tegenwicht te bieden tegen het toch wat tegenvallende resultaat van deze campagne tegen Gaza. Maar Abu Ubaida zei: '"We zeggen tegen Israel: jullie hebben gefaald. Al wat jullie kunnen is het doen van vrouwen en kinderen. Jullie hebben gefaald in al jullie missies."
Abu Ubaida waarschuwde intussen internationale luchtvaartmaatschappijen dat ze beter weg kunnen blijven van het vliegveld Ben Gurion bij Tel Aviv. Ook waarschuwde hij Israeli's niet in te grote aantallen bij elkaar te komen en de inwoners van de grensplaatsen bij Gaza gaf hij de raad niet terug te keren. Terwijl hij sprak werden er vijf raketten op Israel afgevuurd, die allemaal werden onderschept, twee boven Ashkelon, twee boven Be'er Sheva en één boven Tel Aviv. Woensdag werd overigens het record gebroken van het aantal raketten dat op één dag vanuit Gaza op Israel werd afgeschoten: tenminste 168 raketten sinds dinsdag middernacht. Een 23-tal raketten werd onderschept door de Iron Dome. In de Eshkol regio vielen meer dan 35 raketten en in de Nof Ashkelon regio werd een huis beschadigd. Hamas claimde overigens ook twee raketten te hebben afgevuurd op een Israelisch gasveld in de Middellandse Zee.   
Israelische vliegtuigen voerden sinds dinsdag meer dan 100 aanvallen uit. Medische kringen in Gaza zeiden dat 23 mensen werden gedood, onder wie de vrouw van  Mohammed Deif en diens zeven maanden oude zoontje.

19 opmerkingen:

Ben zei

Gaza, the killing fields of Israël.

In militair opzicht zijn de strijdmiddelen en methoden van Hamas van middeleeuwse makelarij, en slagen twee opzichten: schrik bij Israëliërs in het zuiden, en aandacht (van de buitenwereld) Het effect is dat Net. er niet in slaagt om een status quo af te dwingen (Quiet for quiet, en Gaza te 'vergeten'.
Nu rest hem alleen maar het middel van collectieve afstraffing.
De ophef over de gevallen Israeliers tijdens de operatie is m.i. overdreven. Er vallen jaarlijks meer dan 300 verkeersdoden in Israël.

trees zei

Veel problemen ontstaan omdat de moslims fokken als de konijnen. In Egypte bijv. meer dan 1 MILJOEN mensen per jaar erbij!! Dit gebeurt ook in Gaza. Het is ook de oorzaak van de Arabische Lente (Arabische rampspoed).

Dit mag echter niet benoemd worden door policor Links.

Ik zit met gekromde tenen van plaatsvervangende schaamte te kijken naar de moslimarabische wereld.

GET A LIFE zou ik willen zeggen tegen de 1 miljard moslim ipv de beschamende jaloezie en afgunst richting het minuscule landje Israel. Walgelijk !!!

Gennadi zei

Wat een onzin, Ben.
In 2013 zijn 570 mensen omgekomen door verkeersongevallen in Nederland.
Is dan reactie op 300 doden in MH17 overdreven?

Ben zei

treesje, treesje!!
Af en toe lees ik je baarlijke nonsense met plaatsvervangende schaamte, maar dan bedenk ik mij dat jij ook een uitlaatklep nodig hebt. Die vind je kennelijk bij Abu.
(En die heeft meer geduld dan ik)
En voor die kromme tenen zou ik maar naar je huisarts gaan.

Titus zei

Trees, de moslimwereld vecht niet tegen Israel. Dat is geen vechter, zie hun massamoorden op vrouwen en kinderen. Waar ze tegen opboksen zijn diegene achter Israel. Om te beginnen de sterkste land van de wereld.


(Abu, je hebt de Capca-controle gewijzigd zie ik. Het is nu veel vriendelijker voor de bezoeker)

Abu Pessoptimist zei

Titus,
Op dit blog zijn er twee gasten: een Trees met een hoofdletter, die echt zo heet, en een trees met een kleine letter die niet echt zo heet. Er is een mijlengroot verschil tussen die twee. In dit geval ging het om trees.

Ben zei

Beste Gennadi,
(Overdrijven: de feiten groter, kleiner, mooier of slechter voorstellen dan ze zijn; Volgens Wiki)(m.i.staat voor 'mijn inziens')

Of jouw 'reactie op 300 doden in MH17 overdreven' is, laat ik ook aan jou ter beoordeling.

En, uiteraard, staat het jou volkomen vrij om mijn opmerking onzinnig te vinden.

Kan je daar wel mee eens zijn?

trees zei

De zielige gazanen zijn nooit te beroerd om jaarlijk miljoenen aan te nemen uit het Duivelse Westen. De gazanen zijn nooit te beroerd om wapens, goederen , moderne technologie etc etc aan nemen uit het Duivelse Westen.

Daar horen we haatzaaier Abu nooit over, evenmin als de inderdaad schrikbarende geboorte cijfers. Liever in de slachtofferrol blijven hangen ipv iets opbouwends te ondernemen.

Waarom winnen de miljard moslims nooit een serieuze Nobelprijs, terwijl ze het koranboekje hebben waarin allah reeds alle wetenschap heeft geopenbaard??

Hou eens op met het gejank en ga eens wat doen ! Dat geldt voor de moslimarabieren EN voor hun Nederlandse meehuil vrindjes, die ook zelden serieus werken.

Abu Pessoptimist zei

trees,
Onder moslims vinden we twee Nobelprijswinnaars voor literatuur en elk één voor economie, natuurkunde en scheikunde. Verder zijn er vijf winnaars van de Nobelprijs voor de vrede. Dus dat 'nooit een Nobelprijs'' van jou is is er nogal naast.

Ben zei

Beste trees,
De zielige Israëliërs zijn nooit te beroerd om jaarlijks 3 mijard dollar aan te nemen uit van het Duivelse Westen. De Israëliërs zijn nooit te beroerd om wapens, goederen , moderne technologie etc etc aan nemen uit het Duivelse Westen.

Gooit trees wij en zij niet een beetje door elkaar? En fatsoensnormen: kan beter bij jou, of zit dat er niet in?

trees zei

Ik zeg SERIEUZE Nobelprijzen, Abu.
En moet jij ook niet eens gaan werken ipv alleen maar je oninteressante meningen met bijbehorend gescheld over de wereld uit te storten ?

En houdt eens op , samen met je duistere vrindjes mensen met denigrerende opmerkingen te belasteren, het is allemaal zo goedkoop en makkelijk en achterbaks.

Het is fijn dat je door "Ben" wordt gesteund, maar ik meen me te herinneren dat je geen anoniemen toestaat, dus wie is deze Ben??

Het is allemaal erg eenzijdig en onfris wat hier op deze site gebeurt ,en ik denk ook niet dat je met deze haatzaaierij iets bereikt, Abu.

trees zei

Veel technologie wordt door de Israeliers zelf geproduceerd "Ben" !

Indien ik mij vergis, kun je dan even uitleggen waar deze 3 miljard vandaan komt??

En het geldbedrag , wat je uit je duim zuigt , komt grotendeels van familie uit de VS en Europa ( waarom zwijgt Abu nu bij deze pertinente leuges ??).

Abu Pessoptimist zei

trees,
Nobelprijzen zijn Nobelprijzen. Of ze serieus zijn is een andere discussie.
Jij weet helemaal niet of ik werk of niet werk en het gaat je ook niets aan. En als je mijn meningen oninteressant, eenzijdig en onfris vindt, blijf dan weg. Ik laat je hier onder dit stukje ook even niet meer door. Het is zo wel weer genoeg geweest. Volgende keer ben je misschien weer wel welkom, maar geef dan voor de verandering eens een keer een onderbouwde mening in plaats van dit gratuite gezwatel.

Ben zei

treesje,treesje,
Vertel! Geen zin om te googlen? (Beetje dom, misschien?) Nou, dan doe ik een kleine poging voor je. Hier het resultaat na een halve minuut zoeken.

Yet American aid has been flowing to Israel in ever greater quantities. Over the past 60 years, in fact, Israel has absorbed close to a quarter-trillion dollars in such aid. Last year alone, Washington sent some $3.1 billion in military aid, supplemented by allocations for collaborative military research and joint training exercises.

Overall, the United States covers nearly one quarter of Israel’s defense budget -- from tear gas canisters to F-16 fighter jets. In their 2008-2009 assault on Gaza, the Israeli Defense Forces made use of M-92 and M-84 “dumb bombs,” Paveway II and JDAM guided “smart bombs,” AH-64 Apache attack helicopters equipped with AGM-114 Hellfire guided missiles, M141 “bunker defeat” munitions, and special weapons like M825A1 155mm white phosphorous munitions -- all supplied as American foreign aid. (Uniquely among Washington’s aid recipients, Israel is also permitted to spend 25% of the military funding from Washington on weapons made by its own weapons industry.)
http://www.huffingtonpost.com/chase-madar/israel-military-aid_b_4759159.html

Zo zie je maar. De Issies krijgen een hoop materiaal dat op hun hun beurt weer 'schenken' aan de gazanen.
Groetjes aan je gesubsidieerde iron dome.

Anoniem zei

Er is er hier volgens mij maar één die scheld, en dat is trees zelf.

Corrie

Ben zei

Corrie,
Waarom dat verbaal geweld van moeder teresa , is mij niet duidelijk, maar kan duiden op ... enfin, vul het in.
Maxima zei ooit de gevleugelde woorden: ... een beetje dom!

Het resultaat is, dat ze zichzelf belachelijk maken; wel heeft het een zeker vermakelijkheidsgehalte.

Trees zei

Hoi Ben, hier Trees met hoofdletter T.
Ik ben echt een ander. Ikd enk dat je op je google find geen reactie krijgt van onze trees.Zoals Abu zegt, het is een beetje rondstrooien met halve of geen waarhedenEn ze weet totaal niet waar ze het over heeft. Maar dat is de manier van dit soort lieden. Ik zag van de week een discussie op Al jazeera engels. Het ging over house demolitions. Met iemand van Human Rights watch, een lopende encyclopedie, Jeff halper van ICAHD ( International committee against house demolitions,)en een meneer, ben zijn naam vergeten, een advocaat, ik geloof mensenrechten of zo. Hij moest de Israelische kant verdedigen.En ondanks alle cijfers, en data die de andere 2 gaven, wist deze laatste meneer toch te vertellen dat er eigenlijk veel meer Joodse huizen vernietigd werden. Ik gebruik Joods, en niet ISraelisch, daar het allemaal over de settlements ging. Dieman maakte zich zo compleet blachelijk, deze infois overal te vinden, en overal vind je dat er amper Joodse huizen vernietigd worden, en veel Palestijnse huizen, ook wist hij te vertellen dat Palestijnen echt op een makkelijke manier een bouwvergunning kunnen krijgen, en in area C en in Oost Jerusalem. Bij de opmerking van een van de andere 2 dat de laatste 10 jaar maar 1 % van de aanvragen door Palestijnen gehonoreerd was, zei hij dat hij daar niks van wist. Terwijl je die info overal kan vinden. Ondanks de lousy verdedigers die Israel heeft, zoals ook onze trees ( kleine t) kmt ISrael steeds overal mee weg. en ik snap dat niet. Het is allemaal zo duidelijk

Ben zei

Hi Trees,
Het is ook moeilijk om over de juiste informatie te beschikken. Ik volg Aljazeera regelmatig. Daar heb ik de indruk dat meer hun best doen om de niet-westerse kant te belichten. Een discussie die jij beschrijft valt of staat met de kennis en communicatievaardigheden van de uitgenodigde panelleden. Je merkt daarbij, ook dat blijft mensenwerk.
Over het algemeen is in communicatie en medialand duidelijk te merken aan welke kant iemand staat. Zo iemand 'leest'vaak de feiten op een wijze dat conclusies voor de hand liggen.
Daarnaast heb je ook woordvoerders die gepokt en gemazeld zijn. Voorbeeld is Mark Regev ,die de laatste tijd vaak in het nieuws is geweest. Zij zorgen dat hun verhaal eenzijdig maar consistent is. Het is net reclame: door herhaling van dezelfde standpunten krijgt dat bij menig goedgelovige een waarheidsgehalte.
Ben je een filosemiet, dan IS dat de waarheid.
Ik vermoed dat trees een filosemiet is. Zij (of hij) heeft een Palestijnen-allergie of een Arabieren-allergie, en dat is hun probleem. Geen behandeling of medicatie is er tegen bestand.

Trees zei

Mark Regev maakt een karikatuur van hemzelf, het is toch ongelooflijk wat die man eruit kraamt. Helaas werkt het inderdaad zo dat die constante litanie van "Khamas dit, Khamas dat, Khamas zus"werkt.(Khamas met G, Hebreeuwse uitspraak) Ik moest even lachen om je laatste zin, geen medicijn of behandeling kan "filosemitisme" genezen. Ik neem aan dat een filosemiet lijd aan filosemitisme.

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...