vrijdag 1 augustus 2014

Weer een dode en niet minder dan 90 gewonden bij protesten op de Westoever tegen ''Gaza''


Hebron, deze vrijdag (Ma'an News)

Israelische militairen hebben vrijdag in het noorden van de Westoever weer een Palestijn doodgeschoten bij demonstraties tegen de Israelische slachtpartij in Gaza. Het was de 22-jarige Tamer Faraj Sammur. Hij werd met scherpe munitie in de borst geschoten in Tulkarem. Sammur was de 14de Palestijn die in de tijd van drie weken door Israelische troepen is gedood bij demonstraties op de Westoever tegen Israels veldtocht tegen de Palestijnse bevolking van Gaza die nu al ruim 1.500 Palestijnen het leven heeft gekost.
In Hebron was het ook raak, deze vrijdag. Daar werden meer dan 90 mensen gewond door scherpe munitie bij botsingen met de bezettingstroepen. Wilid Zaloum, de directeur van het Regeringsziekenruis in Hebron zei dat het ziekenhuis 90 patiënten ontving met kogelwonden en dat van drie van hen de toestand kritiek is. De botsingen begonnen nadat eerder 50,000 mensen hadden deelgenomen aan een vreedzame mars door de stad tegen de slachting in Gaza..
 Het is al ruim drie weken onrustig op de Westoever als gevolg van de inval in Gaza. Tot nu toe zijn er 14 doden gevallen, maar is eveneens een gigantisch aantal mensen door scherpe munitie gewond geraakt. Alleen al op 24 juli, op dezelfde dag dat niet minder dan zes Palestijnen werden doodgeschoten, vielen bij een betoging bij het Qalandiya checkpoint ongeveer 300 gewonden, van wie  ruim de helft door scherpe munitie. De mensenrechtenorganisatie B'tselem kwam deze week met een rapport, waarin de Israelische troepen werd verweten dat ze zonder reden mensen doodschieten en veel te snel met scherp beginnen te schieten.

2 opmerkingen:

Feng zei

"Met de steeds toenemende Jodenhaat in Europa—waar zou dat nu toch vandaan komen—denken wij er nu ook over om naar Israël te emigreren. Het neutraliseert tevens de strategische zwakte van de geringe bevolkingsdichtheid tegen de tijd dat de Zionistische ideaal is bereikt, maar dat is op dit moment niet ons pakkie an."

Of heeft dat niets met Nethanyahu's gazacaust te maken?

Ben Smit zei

Wat Israel en hun sympathisanten over het hoofd zien is dat alles wat daar gebeurt wereldkundig raakt.
Al die beelden (foto's, video's) zullen op termijn funest zijn voor Israel. Hun lot is zelfde als die van Zuid-Afrika (of nog erger: nazi Duitsland).
Je kan niet eindeloos straffeloos voor de ogen van de wereld zulke misdaden plegen.

Al de moeite en energie die je in deze tragedie van het Palestijnse volk steekt is ongelooflijk. Petje af.

Peuter Mohammed Tamimi overleden als gevolg van een Israelische kogel

  Mohammed Tamimi De 2,5 jaar oude peuter Mohammed HaythamTamimi uit Nabi Saleh is maandag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Hij was v...