zondag 17 augustus 2014

Van ''Vluchtopvang'' naar ''Vluchtschool'', de groep Wij zijn hier heeft weer even onderdak

Het nieuwe onderkomen: De Vluchtschool.

De ongeveer 125 uitgeprocedeerde vluchtelingen van de groep ''Wij zijn hier'', zijn opnieuw ''verhuist''. De groep zat sinds een aantal weken in een gebouw van de Querido stichting in de Linnaeushof dat was omgedoopt in ''Vluchtopvang'' , maar moest daar na een uitspraak van de rechter op zaterdagavond 16 augustus op zes uur uit zijn. Tot het laatst toe was het onduidelijk waar de vluchtelingen nu  weer heen moesten, maar op het allerlaatste moment - zaterdag in de loop van de dag - werd een school gekraakt aan de Zuidelijke Wandelweg in de Rivierenbuurt. Met vereende krachten - een bus van Theaterstraat, particuliere busjes en auto's, werd de verhuizing naar de ''Vluchtschool'' voltrokken.  
Het vervoer er naartoe.
De gemeente heeft besloten niet meteen  in grijpen en in ieder geval de komende dagen en nachten ziet het er naar uit dat de vluchtelingen onderdak zijn. De nu gekraakte school is eigendom van de Gemeente Amsterdam, en op deze manier is het probleem van de uitgeprocedeerde groep weer op het bordje van de gemeente terecht gekomen. Het is te hopen dat de gemeente nu haar verantwoordelijkheid zal nemen en zal zorgen dat de groep ''Wij zijn hier'' hier voorlopig kan blijven totdat er meer structurele oplossingen gevonden kunnen worden. Hier ligt een taak voor het nieuwe gemeentebestuur en hopelijk de gemeenteraad (Groenlinks en de SP hebben al laten weten mee te willen werken). En terecht. Dat het onmenselijke Nederlandse vluchtelingenbeleid ertoe leidt dat mensen uitgeprocedeerd raken die toch niet terug kunnen naar hun  land van herkomst (zoals Somalië, Zuid-Soedan of Eritrea), leidt ertoe dat we in Nederland te maken hebben met een groep die op een schandalige manier tussen de wal en het schip valt is erg genoeg. Maar een stad als Amsterdam kan het toch niet laten gebeuren dat die mensen dan ook nog eens dakloos door de straten moeten zwerven?
 
 De bagage.

Het verhaal van de ‘Wij Zijn Hier’-groep speelt al sinds september 2012. Wat begon als een tweepersoonsprotest in de tuin van de Protestantse Diaconie in het centrum van de stad groeide uit tot een tentenkamp van meer dan honderd uitgeprocedeerde asielzoekers aan de Notweg in Osdorp. Nadat dit in december 2012 werd ontruimd, begon het grote zwerven: de groep, die grotendeels intact bleef, zat achtereenvolgens in een leegstaande kerk, een flat in Amsterdam-West, en een kantoorpand op de Weteringschans. Daarna werd de groep opgesplitst; ongeveer zestig asielzoekers gingen naar de Vluchtgarage in de Bijlmer, en 125 vluchtelingen vonden onderdak in een voormalige gevangenis in Oud-Zuid, de Vluchthaven. Daarna kwam de Vluchtopvang aan de Linneaushof. En nu dus de "'Vluchtschool'' aan de Zuidelijke Wandelweg 30.
De vluchtelingen stellen overigens bezoek en medeleven op prijs. Dus wie langs wil komen voor een gesprek en een kop muntthee....

8 opmerkingen:

Peter zei

Ik mag aannemen dat jullie alle kosten betalen veroorzaakt door dit uitgeprocedeerde volk hier steeds weer onderdak te verlenen.
Ach nee, jullie zijn immers socialisten en die leven op de portemonnee van de ander.
Vreemd, dat links volk er nog steeds niet achter is dat als het geld van de ander op is het ook gedaan is met hun vermeende solidariteit. Merken zij het in eigen portemonnee, laten zij het massaal afweten.

Abu Pessoptimist zei

Inderdaad, Peter, betalen wij - al of niet socialisten - de kosten die gemoeid zijn met het op een normale manier omgaan met deze mensen, d.w.z kosten die nodig zijn om zo niet op straat te hoeven laten slapen en ze te eten te geven. Je moest eens weten! En het zijn kosten die veroorzaakt worden door de steken die rechtse klootzakken zoals jij en helaas vele anderen in dit land laten vallen.

Peter zei

Punt is, dat deze asielshoppers niets anders zijn dan parasieten die hier door criminelen worden binnengesluisd en waarvoor veel geld op tafel gelegd wordt. Vervolgens worden zij door linkse steuntrekkers en oplichters binnengehouden worden, door slinkse figuren als bijv Albayrak destijds en divers geitenwollensokkenvolk, want ja, de staat, de belastingbetaler betaalt.

Dat dat volk op straat zou moeten slapen is onzin want je laat hen niet binnen, Brussel kan barsten en als je die linkse schooiers negeert gebeurt er niets want Brussel heeft geen enkele macht. Zover Brussel.

Als zij al binnenkomen smijt je hen een dag later er uit naar land van herkomst. Maar ja, links volk heeft een hele asielindustrie op poten gezet waarvan zij leven en valt die weg komen zij in de WW of bijstand en dus is het zaak zoveel mogelijk van dit toekomstig stemvee voor links binnen te sluizen.
Dus zoals je ziet, zowel de asielshoppers als de asielindustrie zijn de parasieten ofwel, om in jouw woorden te spreken, de klootzakken.

Overigens, de discussie verloor je door te schelden.


Abu Pessoptimist zei

Ach, wie maakt uit wie de discussie won of verloor? En jij vindt blijkbaar het classificeren van mensen die zich het lot van vluchtelingen aantrekken als ''socialisten die leven op de portemonnee van anderen'' geen vorm van schelden?
Vreemd wereldbeeld heb je dan. Maar de werkelijke reden waarom ik het woord klootzak hanteerde (wat ik inderdaad niet gauw doe), is de volstrekte aso mentaliteit die sprak uit de manier je sprak over dat uitgeprocedeerde volk'. In je antwoord wordt dat bevestigd en g versterkt. Jij bent blijkbaar niet in staat om te zien dat vluchtelingen uiterst geldige redenen kunnen hebben om te vluchten en je bent blijkbaar van de school die vindt dat ze kunnen verrekken en doodvallen in hun eigen land. Mensen die zo denken en zo gespeend zijn van medemenselijkheid vindt ik uitschot, aso klootzakken.

Anoniem zei

Dat vind ik ook Maarten Jan.
Dank je wel.

Herman

Herman

Peter zei

Al die asielshoppers weten feilloos over afstanden van de halve aardbol feilloos Nederland te vinden omdat hier de gehele asielindustrie klaar staat om hen van geld en goederen te voorzien ten kosten van Nederlanders die van links volk kunnen kreperen.
Geen shopper uit de binnenlanden van Afrika heeft ooit van Den Haag gehoord, kan dit woord niet eens uitspreken. Jouw 'asielzoekers' zijn net zulke asielzoekers als al het schorem en de cartels die binnengelaten worden in Amerika door de grenzen open te zetten en de politie te verbieden op straffe van ontslag en rechtsvervolging als zij de 'vluchtelingen' deporteerden. Met vluchteling heeft het geen zier te maken en dat zelfde geldt voor geheel Europa.
Toen Australië harde maatregelen nam en de shoppers direct versleepte naar een aantal eilanden en hen van water en brood voorzag was het binnen een maand afgelopen. Ineens bestond die asielzoeker niet meer.
Toen Israël al die islamitische 'asielzoekers' terecht niet toeliet (niet iedereen laat zijn land van binnenuit slopen), vertrokken zij maar op eigen gelegenheid, zo erg was de nood.
En opmerkelijk, links gilde moord en brand, maar eenmaal vertrokken hoorde je links volk niet meer, was het muisstil, ook van jouw kant trouwens. Maar als links volk de westerse civilisatie kan ruïneren dan is het er als de kippen zo snel bij want at is immers ook doel van socialisten. Vandaar dat het bij links volk dan ook zo stil blijft als in het Midden-Oosten en Afrika Christenen over de kling gejaagd worden. (en op 4 mei weer bij de monumenten weer krokodillentranen laten en schijnheilig jammeren over genocide en 'nooit meer'. Dit even ter zijde. Maar het is wel waar.

Abu Pessoptimist zei

Je bent opmerkelijk slecht geïnformeerd, Peter. Eritreërs en Zuid-Soedanezen zijn over het algemeen christen en niet islamitisch. Verder weet je kennelijk niet zo veel van omstandigheden in Israel (ze gingen niet weg maar protesteerden ertegen dat ze wederrechtelijke werden opgesloten), of het Nederlandse beleid in vergelijking met de landen om ons heen. Verder zou je eens iets van Saskia Sassen (sociologe, Columbia Univ.) moeten lezen over hoe de moderne stad draait op vluchtelingen die goedkoop het vieze en onaantrekkelijke werk doen en niet meer zonder hen kan. Maar ik vrees dat je het met je rechtse racistische vooroordelen toch allemaal beter weet.

Anoniem zei

Dat bepaalde mensen jouw site weten te vinden Abu. Tja deze mensen hebben geen idee wat er speelt in de wereld of willen hebt niet weten. Mensen met een ander geloof of kleurtje kunnen dood vallen, hebben geen hart en geen gevoel volgens hen. Het ontmenselijken van vluchtelingen is walgelijk, dan kun je doen met ze wat je wilt, je ziet ze niet meer als mens maar als ongedierte, als parasieten. Hoe ver kunnen mensen zakken? Nederland kan creperen volgens het links volk, oja duizenden NL liggen langs de kant van de weg met hongeroedeem, opengereten lichamen doordat zij ten prooi zijn gevallen aan het links tuig. Hoe smakeloos allemaal.
gr. Jose

Israelische leger doet inval bij zeven mensenrechten- en civiele hulporganisaties

  Het Israelische leger heeft donderdagmorgen in alle vroegte in een verdere escalatie van het conflict met zeven Palestijnse mensenrechten-...