zondag 3 augustus 2014

Israel verwoestte historische moskee in Jabaliya


De moskee nu (Ma'an) 

Israel heeft zaterdag de historische Al-Omari moskee in Jabaliya gebombardeerd en vrijwel volledig verwoest. De moskee, die ook wel ''Grote Moskee'' (Masjad al-Kabir) werd genoemd, dateerde uit de zevende eeuw. Hij was gebouwd op de plaats waar eens een Phoenicische tempel moet zijn  geweest en later een Byzantijnse kerk. In de tijd van de Kruistochten werd het gebouw weer een kerk, maar de Mammelukken die de Kruisvaarders verjoegen, converteerden het gebouw opnieuw in een moskee. De minaret dateerde uit die tijd, evenals de galerij. De moskee werd later deels vernield in een aardbeving, naar werd in  de Ottomaanse tijd gerestaureerd. Het was de oudste moskee in Gaza en hij werd nog dagelijks gebruikt voor diensten. Maar Israel beweerde dat er wapens in verborgen waren en dat de moskee diende als een training faciliteit voor Hamas. Nu is er bijna niets meer van over. De muezzin (de man die wiens taak het was steeds op te roepen tot het gebed),  Daoud Zakaria Suleiman, werd bij de aanval gedood  Israel heeft tijdens de jongste aanval op Gaza zeker 10 moskeeën volledig vernield, terwijl een 80-tal andere moskeeën en twee kerken gedeeltelijk werden verwoest.

De moskee vóór Israel toesloeg. 

3 opmerkingen:

Ben zei

De zinloosheid spat van het scherm af als de beelden voorbijkomen met destructie van plaatsen van gebed, woningen, etc.
En wat te denken van het uitmoorden van de plaatselijke bevolking; 75-80 van de gevallen doden.
Wordt het nog gekker? Waarom niet.
Lees voor de aardigheid een artikel van Yochanan Gorden, gepubliceerd in The Times of Israel op 1 aug (en daarna weer verwijderd): "When Genocide is Permissible".

Feng zei

@ Ben

Waar kunnen we nu nog dat artikel van Yochanan Gorden inzien/downloaden?

Dank bij voorbaat,
Feng

Anoniem zei

Het artikel staat hier: http://mondoweiss.net/2014/08/yochanan-genocide-permissible.html
Even naar beneden scrollen.
Sebastiaan, Amersfoort

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...