zaterdag 30 augustus 2014

Israel sloopt huizen en veeschuren van Bedoeïenen bij Jeruzalem, 51 mensen dakloos

De bewoners van de gesloopte huizen schuilen nu in tenten. (Ma'an) 

Israel heeft donderdag zes huizen gesloopt in de buurt van Jeruzalem, waardoor 51 mensen dakloos zijn geworden. De gesloopte huizen stonden in de wijk Sheikh Anbar in het dorpje Zuayyim. Ze waren eigendom van de Bedoeïenenfamilies al-Saidi, al-Jahalin, en Abu al-Hawa. Het ging behalve om vijf huizen ook om drie veeschuren, aldus het persbureau Ma'an News.
De sloop vond plaats zonder voorafgaande waarschuwing. Khader al-Saidi, een van de nu ontheemde bewoners, zei dat de Israelische autoriteiten een bulldozer gebruikten en de families geen tijd gaven om bezittingen in veiligheid te brengen. Al-Saidi zei dat de zijn familie al sinds de jaren '50 in dit gebied had gewoon. Het stuk van drie dunam  (0,3 hectare) waarop de gesloopte gebouwen stonden, was tien jaar geleden gekocht en de gebouwen waren ongeveer vijf jaar geleden gebouwd. Er woonden 38 mensen in. Israel had ze drie keer vernield in de afgelopen twee jaar, voegde hij eraan toe.
Andere gebouwen die tegen de vlakte gingen waren een schuur voor de schapen en een huis van Ahmad Murshed Jahhalin, waarin 13 mensen woonden en dat in 1999 was gebouwd, evenals een schuur voor koeien van Mahmoud Abu al-Hawa. 
Israel is al een tijdje bezig de Bedoeïenenfamilies te verjagen die in de buurt van Jeruzalem wonen. Het is de tweede keer dat deze families worden verjaagd. Ze kwamen oorspronkelijk uit de Negev-woestijn, maar werden gedwongen uit hun woongebied te vertrekken na de geboorte van de staat Israel in 1948.
Volgens UNOCHA, het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN, heeft Israel op de Westoever en in Oost-Jeruzalem dit jaar meer dan 377 Palestijnse huizen en gebouwen vernield, omdat er geen vergunning voor hun bouw zou zijn verleend. Bouwvergunningen worden zelden of nooit aan Palestijnen verleend in Jeruzalem of de zogenoemde ''Area C' van de Westoever. Het aantal mensen dat door dit soort vernielingen van huizen dit jaar dakloos is geworden is nu gekomen op 752 personen volgens UNOCHA. .

2 opmerkingen:

Titus zei

"Enige democratie in het Midden-Oosten."
Dan ook waarmaken.

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

The most moral army in the world, from the only Democracy in the Middle East, or: the most martial army in the world from just another Hypocrisy in he Middle East?

Hoe een fascistische regering in Israel gestalte kreeg

De nieuwe regering-Netanyahu is nog niet definitief gevormd, maar er zijn al diverse boze en ongeruste reacties van mensen die nu ineens heb...