zaterdag 12 december 2009

Duizenden marcheren voor mensenrechten en vrede in Tel Aviv


In de wijk Sheikh Jarrah in Oost-Jeruzalem demonstreerden vrijdag ongeveer 150 mensen om  steun te betuigen aan de familie Al-Kurd, die krachtens een besluit van het Hooggerechtshof van ruim een week geleden niet meer een gedeelte van haar huis in mag, dat aan het oorspronkelijk gebouw was toegevoegd. Deze uitbouw is nu bewoond door kolonisten. Tijdens de demonstratie werden 21 mensen opgepakt. 

Vrijdag hebben in Tel Aviv enkele duizenden mensen meegelopen in de eerste Israëlische mars ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de mensenrechten (10 december). Er werd gelopen van Rabin Square naar het Tel Aviv Museum. Daar wed geluisterd naar muziek van onder meer Alma Zohar en Hadag Nachash en toespraken van de schrijver Samy Michael, voorzitter van de Association for Civil Rights in Israel (ACRI) en het Arabische parlementslid Hanin Zubai van Balad. De manifestatie was georganiseerd door ACRI. Meer dan tien Joodse en Arabische Mensenrechten- en vredesgroepen deden eraan mee, Ook homo's en 'groenen' waren van de partij.      

Geen opmerkingen:

Israelische militairen schieten weer tiener (16) dood

Amjad Israelische militairen hebben donderdagavond weer een Palestijnse tiener doodgeschoten . Volgens het Palestijnse persbureau al-Quds do...