zaterdag 19 december 2009

Nederzetting Ofra zet honden in om Palestijnen van hun land te weren




Ofra

Kolonisten van de nederzetting Ofra gebruiken honden om te verhinderen dat Palestijnen gebruik maken van landbouwgrond die hun eigendom is. Advocaten van de mensenrechtengroep Yesh Din hebben dat eerder deze week gemeld in een zaak die ze bij het Hooggerechtshof aanhangig hebben gemaakt namens Palestijnen uit het dorp Silwad.
Ofra is illegaal gebouwd op land dat eigendom is van Silwad en het belendende dorp Ein Yabrud,  maar de betreffende zaak heeft alleen betrekking op land om de nederzetting heen. Volgens de petitie hebben de kolonisten rond de nederzetting honderden dunams onbegaanbaar gemaakt door een ringweg aan te leggen, hekken te plaatsen en aarden wallen op te werpen. Achter de hekken worden ook honden ingezet om de Palestijnen weg te houden.
Het gaat om 3100 dunam, waarop olijven, vijgen en wisselende gewassen werden geteeld. Als land zogenoemd 'verlaten'of  'ongebruikt' is, gaan Israëlische regels er vanuit dat eventuele eigendomsrechten na negen jaar zijn vervallen.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...