zondag 6 december 2009

Kolonisten rukken boompjes uit

Enkele tientallen kolonisten hebben zondag ruim vijftig boompjes uitgerukt op een veld ten zuiden van Bethlehem. De boompjes waren vorige week geplant als een soort troost voor dorpelingen van het dorp Abu Salomah, van wie land is geconfiskeerd ten behoeve van de bouw van de Afscheidingsmuur. De Muur gaat op daar om de nederzetting Efrat heen, die naast Um Saloma ligt. De campgane om de boompjes te planten (hier op de foto) was gehouden op instigatie van de PA-gouverneur van Betlehem, Abdul-Fatah Hamayil.
In Einabus, bij Nablus, stichtten kolonisten zondag ochtend brand in twee boerenschuren. Darbij gingen ook hooivooraden en in een geval ook een auto en een tractor verloren. Eldersbadde nog een auto uit. Volgens het Palestijnse Maan News verdacht het Israelische leger kolonisten uit de nederzetting Yizhar en ging het mogelijk om een wraakactie tegen de tijdelijke bouwstop in de nederzettingen.

Geen opmerkingen:

Israelische militairen schieten weer tiener (16) dood

Amjad Israelische militairen hebben donderdagavond weer een Palestijnse tiener doodgeschoten . Volgens het Palestijnse persbureau al-Quds do...