maandag 3 december 2012

Kolonisten betrekken huis van vijf verdiepingen in wijk in Oost-Jeruzalem

http://settlementwatcheastjerusalem.files.wordpress.com/2012/12/jabelmukaber031212.jpg
Op de voorgrond het vijf verdiepingen tellende huis in Jebel Muqaber (foto Hagit Ofran, Vrede Nu).

Kolonisten hebben maandagmorgen in alle vroegte een huis betrokken in de Arabische wijk Jebel Muqaber van Oost-Jeruzalem. Vijf kolonisten begeleid door een 'veiligheidsdienst' van de kolonisten kwamen het huis binnen  veranderden de sloten en en namen er hun intrek. Er waren geen incidenten. Het huis was al een tijdje leeg, op de bovenverdieping na. die werd bewoond door een Palestijnse familie.Volgens omwonenden is het huis gebouw door een Palestijn, maar is het niet onmogelijk dat het aan kolonisten is verkocht. Kolonisten van de organisatie Elad betrokken twee jaar geleden ook al een ander gebouw in dezelfde straat, die daarna van uitgebreide veiligheidsmaatregelen is voorzien, met patrouilles van gewapende agenten en de nodige camera's.
De overname van het huis is weer een stapje in de ont-arabisering van Oost-Jeruzalem, die uiteindelijk het karakter van de stad blijvend moet veranderen.

Geen opmerkingen:

Israelische leger doet inval bij zeven mensenrechten- en civiele hulporganisaties

  Het Israelische leger heeft donderdagmorgen in alle vroegte in een verdere escalatie van het conflict met zeven Palestijnse mensenrechten-...