vrijdag 7 december 2012

Ruim 20 gewonden in Hebron na optreden Israelisch leger


Israelische troepen in actie in Hebron op donderdag (Reuters)

Meer dan 20 Palestijnen zijn donderdag in Hebron op de Westoever gewond geraakt tijdens botsingen met Israelische troepen. Dat gebeurde nadat Israelische eenheden een Palestijnse politieman wilden arresteren terwijl deze in functie was. Hij verzette zich, collega's kwamen hem  te hulp en omstanders bemoeiden zich ermee. Israel liet extra eenheden aanrukken en er brak een grootscheepse  vechtpartij uit, waarbij de Israeli's met stenen werden bekogeld en de troepen de menigte bestookten met rubber kogels, scherpe munitie en traangas. Daar werd één Palestijn door scherpe munitie getroffen in het hoofd, raakten acht anderen gewond door rubber kogels en werden 17 mensen onwel door een overdosis traangas.  

1 opmerking:

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

Gewoon eens achter de geraniums zitten is er niet bij hè, daar in Hebron. Never a dull moment. Maar snappen doe ik het niet: je verzetten bij aanhouding is ongepast, ook in Nederland, en zeker voor een politie-agent, die nb. nog in functie was ook! Van zo iemand hoort voorbeeldgedrag uit te gaan! Meelopen met de soldaten, dan is er niets aan de hand. Maar nee, dat is teveel gevraagd voor zo'n 'agent'.

Daar komt dan die opgeschoten Arabische jeugd op af, teveel testosteron en werkloos natuurlijk, en ja: dan wordt er geschoten, met rubber en traangas en een enkele scherpe patroon. Dat wordt uitgelokt, net als laatst in de Gazastrook, Palestijnen zijn pas tevreden als er bloed vloeit: hebben ze hun verzetje weer gehad, en krijgt Israël, dat gewoon netjes de openbare orde handhaaft, ook in het belang van de Palestijnen zelf, weer de Zwarte Piet. Dat er militairen moeten worden ingezet met dat doel, bewijst eens te meer dat Palestijnen alleen de taal van het geweld verstaan.

Je zou er nog Likudnik van worden. Maar gelukkig ben ik dat al.

Israeli's maken nog een vijfde slachtoffer in de buurt van Jenin

Abdallah Abu Hassan Het Israelische leger is vrijdagmorgen de plaats Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin, binnengevallen en heeft daar een 1...