woensdag 12 december 2012

Opnieuw 'prijskaart'-agressie jegens klooster in Jeruzalem

(צילום: גיל יוחנן)
 כתובות הנאצה סמוך למנזר, הבוקר (צילום: גיל יוחנן)
 (Foto's YNet/Gil Yohanan)

De Israelische krant YNet meldt een nieuwe prijskaart-aanval op een klooster in Jeruzalem in de Vallei van het Kruis. Muren werden beklad met leuzen als 'Jezus is de zoon van een hoer', 'Prijskaart', en 'Gelukkig Chanoeka, overwinning van de Macabeeën' (Chanoeka is het feest dat herdenkt dat de door Griekse heidenen ontwijde tempel opnieuw werd ingewijd).  Ook auto's werden beklad en van drie auto's werden de banden doorgeprikt.
Het was niet de eerste keer dat dit klooster doelwit van agressie van kolonisten was. In februari van dit jaar werd ditzelfde klooster beklad met anti-christelijke leuzen en werden banden doorgeprikt. Later dit jaar, in oktober,waren een Franciscaner klooster en een klooster in Latrun aan de beurt.
Het was ook niet de enige aanval van kolonisten op andermans bezittingen. In Jenin op de Westoever werd afgelopen nacht de auto van advocaat Mansour Massad (foto onder) in brand gestoken. De Bond van advocaten in Jenin riep een werkstaking uit om druk op de autoriteiten uit te oefenen om de daders op te sporen, meldde Ma'an News. 
  (Foto Ma'an)

YNet meldt overigens ook dat vorige week drie mannen van in de 20 werden opgepakt nadat ze in het dorp Al-Dhahiriyye een auto in brand hadden gestoken en graffiti hadden aangebracht. Een dergelijke arrestatie is uiterst zeldzaam. Daders van prijskaart-aanvallen worden eigenlijk nooit gepakt, laat staan gestraft.

1 opmerking:

Jeruzalem-vakanties.nl zei

wow respect is ver te zoeken hoor ik al

Hoe een fascistische regering in Israel gestalte kreeg

De nieuwe regering-Netanyahu is nog niet definitief gevormd, maar er zijn al diverse boze en ongeruste reacties van mensen die nu ineens heb...