zaterdag 3 januari 2015

Egyptische militairen schieten Palestijn dood in Rafah

Palestinians stare at a house after it was blown up during a military operation by Egyptian security forces in the Egyptian city of Rafah, near the border with southern Gaza on  November 3, 2014.
Egypte heeft onlangs een bufferzone gecreëerd langs de grens met de Gazastrook door onder meer honderden huizen op te blazen. Eerder ruimde Egypte meer dan 1.000 smokkeltunnels op, Het versterkte daarmee de Israelische wurggreep op Gaza. (Foto: Flash 90) 

Egyptische militairen hebben vrijdag een Palestijn in Rafah, aan de grens tussen Egypte en de Gazastook doodgeschoten en drie anderen gewond. Getuigen vertelden dat de Egyptische soldaten het vuur openden op vier Palestijnen in de wijk Al-Salam van Rafah. Daarbij werd een 23-jarige Palestijn gedood. Een woordvoerder van het Palestijnse ministerie van Binnenlandse Zaken meldde op zijn Facebook-pagina dat zijn naam Zaki al-Hoobi was.  De andere drie werden gearresteerd. Volgens politiekringen werd er op de drie geschoten toen zij Egypte binnen wilden gaan. Kringen binnen de politie zeiden dat het hun bedoeling was aan de Egyptische kant van de grens sigaretten in te slaan om die te verkopen in Gaza.

Geen opmerkingen:

Militairen slaan man uit Gaza dood die via het Afscheidingshek naar zijn werk in Israel wilde

 Een 32-jarige man uit Gaza is maandagavond door Israelische soldaten doodgeslagen bij het ''Afscheidingshek'' in de buurt v...