donderdag 22 januari 2015

Gemeente Jeruzalem sloopt drie Palestijnse huizen in twee dagen


(Foto's Ma'an News)

De autoriteiten in Jeruzalem hebben woensdag een gebouw in de wijk Shu'afat van Oost-Jeruzalem vernield dat gebouwd was zonder vergunning. Het was het derde Palestijnse gebouw in Jeruzalem dat tegen de vlakte ging in twee dagen tijd. De autoriteiten in Jeruzalem verlenen zoals bekend eigenlijk nooit bouwvergunningen aan Palestijnen zodat die wel gedwongen zijn ''illegaal'' te bouwen.
'Buurtbewoners vertelden het persbureau Ma'an dat ordetroepen met twee bulldozers de wijk binnentrokken, het gebouw omringden en vrijwel onmiddellijk begonnen het te vernielen. Walid Bishara, een van de bewoners, vertelde dat het gebouw toebehoorde aan de families Bishara, Mukheimar en al-Mashni en dat het anderhalf jaar geleden was gebouwd. Bishara zei dat de Israelische autoriteiten de families hadden verhinderd hun intrek te nemen in het gebouw nadat het klaar was, en dat er meteen een slooporder was uitgevaardigd.

Eerder woensdag werd in de wijk Jabal al-Mukabir in Oost-Jeruzalem een huis vernield dat was bestemd voor een stel dat op het punt stond te gaan trouwen. Een plaatselijke functionaris vertelde Ma'an dat er nog ongeveer 150 andere Palestijnse gebouwen in Jabal al-Mukabir op de nominatie staan om tegen de vlakte te gaan.
Dinsdag werd nog voor de ochtend goed en wel was aangebroken een huis in aanbouw van de Palestijn Ribhi Dari gesloopt in de wijk Issawiya.

Geen opmerkingen:

Hamas en Fatah sluiten met 12 andere fracties een akkoord over een interim-regering

 Veertien Palestijnse groeperingen hebben in Beijing een akkoord gesloten dat mikt op het vestigen van een gezamenlijke regering die na aflo...