vrijdag 27 juli 2018

Eén Israeli gedood bij aanslag in nederzetting, aanvaller doodgeschoten

Militairen staan bijeen na de aanslag in Adam (Foto Israelische legervoorlichtingsdienst) 

Een 31-jarige Israelische kolonist, Yotam Ovadia, is donderdagavond, doodgestoken in de nederzetting Adam, iets ten noorden van Ramallah. Een andere kolonist, in de 50, raakte ernstig gewond. De aanvaller, een jongen van 17 uit het dorp Kobar, dat eigenaar is van de gestolen grond waarop de nederzetting is gesticht, werd door een derde kolonist doodgeschoten. Deze kolonist raakte zelf lichtgewond.
De doodgeschoten jongen, Mohammed Tareq Youssef, was over het hek van de nederzetting geklommen. Het leger heeft na deze aanval besloten dat de Westoever, die tegenwoordig door veel Israeli's met de namen Samaria en Judea wordt aangeduid, met twee extra bataljons zal worden uitgerust.
Het leger is intussen het dorp waar de jongen  vandaan kwam, Kobar, binnengevallen en heeft zijn familie hun huis uitgejaagd. Het huis zal waarschijnlijk worden opgeblazen. Dat is in Israel gebruikelijk.
De aanvaller schreef op zijn Facebook pagina voor hij naar Adam ging dat ''Palestijnen die wapens hebben en toch niets doen en stil blijven tegenover het voortgaande onrecht, de verstrooiing, de diefstal van land, verraders zijn''.
Het is overigens opmerkelijk, dat deze aanslag, waarbij één Israeli werd gedood (afgezien van het nauwelijks vermelde doodschieten van de aanvaller), aandacht kreeg van de radio nieuwsdienst van de NOS, terwijl de dag daarvoor geen aandacht werd besteed aan het feit dat er drie Palestijnen werden doodgeschoten in Gaza en een vierde, een gewonde van 14 mei, alsnog stierf.

Geen opmerkingen:

Israel: angst voor eigen militie van fascistische minister Ben Gvir

Ben Gvir (Wikipedia)  In Israel is opwinding ontstaan over het voornemen van minister Itamar Ben Gvir van NationaleVeiligheid om een '&#...