maandag 23 juli 2018

Israeli's schieten jongen van 15 dood bij Bethlehem en een gewonde van 8 juni overlijdt

Arkan Thaer Mezher


Israelische soldaten hebben maandagmorgen in alle vroegte in het Deheishe vluchtelingenkamp bij Bethlehem een 15-jarige jongen doodgeschoten.  De jongen, Arkan Thaer Mezher, werd in de borst geschoten. Hij werd naar een ziekenhuis in Beit Jala gebracht waar hij overleed. De schietpartij deed zich voor toen jongeren op een vroege razzia van het leger reageerden met het gooien van stenen en flessen. Het leger beantwoordde dat met scherpe munitie en traangas.
Nog twee andere jongens werden door kogels getroffen en een groot aantal kreeg ademhalingsmoeilijkheden door het traangas. De militairen arresteerden ook twee jongeren, Mohammad Adnan Abu Ayyash en Jamal Sar’awi.
Karam Ibrahim Arafat
Het ministerie van Gezondheid in Gaza maakte bekend dat maandagmorgen vroeg ook een een jonge man in Gaza overleed. Het was Karam Ibrahim Arafat, 26, uit Abasan al-Saghira bij Khan Younis. Hij was op 8 juni tijdens de protesten van de Grote Mars van de Terugkeer door Israelischen soldaten met scherp in het hoofd werd geschoten. Sindsdien lag hij in kritieke toestand in een ziekenhuis.


Geen opmerkingen:

Weer opgepakte gevangene Zubeidi is zwaar mishandeld: gebroken kaak en ribben

Zubeidi Wat al zo'n beetje via Twitter bekend was geworden is nu bevestigd: de Palestijnse gevangene Zakaria Zubeidi, een van de zes die...