woensdag 25 juli 2018

Israël doodt drie Palestijnen in Gaza, en opnieuw overlijdt een gewonde van 14 mei

 De drie gedode leden van al Qassam. Van rechts naar links: Ahmad al Qasous, Mohammed al Mar'ir en Ábada al Ferwana. (Foto IMEMC)

[N.B. Dit nieuws is vertraagd doordat mijn laptop woensdag overleed. Ik heb intussen een nieuwe pc].

Israelische artillerie heeft woensdagavond bij een beschieting van de wijk Zaytoun, ten zuidoosten van Gaza stad, drie Palestijnen gedood en een vierde ernstig verwond, zo heeft dr Ashraf al Qedra,. de woordvoerder van het Palestijnse ministerie van Gezondheid meegedeeld. 
Ook andere gebieden van de Gazastrook werden door de artillerie en tanks onder vuur genomen, onder meer Juhr ad-Deek, ten noorden van het Bureij kamp in Midden Gaza, waar twee granaten werden afgevuurd op een observatie post die in vlammen opging en in een gebied ten oosten van het al-Maghazi vluchtelingenkamp.
Dr. al-Qedra zei de drie doden waren geïdentificeerd als Ahmad Monir al-Basous (28), Mohammad Tawfiq al-Mar’ir (27); en ‘Abada As’ad Ferwana (29). Alle drie kwamen uit de wijk Shuja’eyya in Gazastad. Een vierde man werd gewond naar het Indonesische ziekenhuis getransporteerd.
Het Israelische leger zei dat de beschietingen losbarstten nadat een Israelische officier gewond was geraakt bij een beschieting aan de grens. Volgens deze versie, die uiteraard door de Israelische kranten werd overgenomen, gebeurde dat nadat de Israeli's een groep kinderen die het grenshek naderden had willen wegjagen. Een Palestijnse scherpschutter zou toen het vuur hebben geopend. De Israeli's zouden daarop op meerdere posities het vuur hebben geopend.
Palestijnse postings onder meer op Facebook gaven echter aan dat er eerst raketten waren afgevuurd door een drone voor het vuur werd geopend op de Israeli's. De Al-Qassam Brigades, the armed wing zeiden in een verklaring dat de drie leden waren van dd groep. Zij zouden gewroken worden,. Woensdagnacht werden negen projectielen vanuit Gaza afgevuurd. Eén werd onderschept door de Iron Dome, negen vielen in open terrein.
Majd 'Uqeil
Intussen overleed dinsdag laat opnieuw een gewonde van de manifestaties van de Grote Mars van de Terugkeer.  Majd Soheil Mohammad ‘Oqeil, (26). Hij werd neergeschoten op 14 mei. Zijn toestand bleef sindsdien kritiek tot hij dinsdag stierf. Er zijn nu sinds 30 maart tenminste 157 Palestijnen door Israel gedood in Gaza. In dezelfde tijd was er één Israelische dode.

Geen opmerkingen:

Israeli's maken nog een vijfde slachtoffer in de buurt van Jenin

Abdallah Abu Hassan Het Israelische leger is vrijdagmorgen de plaats Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin, binnengevallen en heeft daar een 1...