woensdag 4 juli 2018

Moordenaar Azaria feestelijk ingehaald door kolonisten van Hebron


Elor Azaria, de Israelische soldaat die begin 2017 tot anderhalf jaar gevangenisstraf werd veroordeeld wegens het vermoorden van een een ongewapende, op de grond liggende, gewonde Palestijn in Hebron, is dinsdag weer teruggekeerd naar Hebron. Hij werd daar met applaus en een kort toespraakje begroet door de Joodse kolonisten. Onder de jongeren met de buitenmodel, wat komisch aandoende, gebreide keppels was ook Baruch Marzel, een beruchte racistische Joodse leider en voorman van de kolonisten van Hebron.
Azaria, die nu 21 moet zijn, heeft slechts 14 maanden gezeten. Zijn straf was sowieso te vergelijken met wat een Palestijn krijgt als hij eens teen gooit. De chefstaf, Eizenkot, heeft om onduidelijke redenen ook nog vier maanden van zijn straf afgehaald. Je zou haast gaan denken dat Israel het doden van ongewapende Palestijnen misschien niet als een ernstige misdaad beschouwt.

Geen opmerkingen:

Biden geeft Israel $26 miljard op dezelfde dag dat Israel zegt dat aanval op Rafah doorgaat

De Amerikaanse president Biden heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een besluit dat 95 miljard dollar aan hulp wordt vrijgegeven. Da...