zaterdag 14 juli 2018

Israeli's doden bij 40 bombardementen nog twee tieners in Gaza, en maken14 gewonden

 (Foto's via twitter)

Israel heeft zaterdag weer toegeslagen. Vrijdag was al een jongen van 15 gedood, en zaterdag overleed een jongen die de vorige dag gewond was geraakt. Maar zaterdag escaleerde ook het geweld weer, nadat nadat 31 granaten uit Gaza waren afgeschoten als reactie op een flink aantal Israelische bombardementen, die weer een reactie waren op het feit dat vrijdag ook een Israelische officier gewond raakte toen een granaat over het grenshek werd gegooid in Noord Gaza.
Israel liet dit niet op zich zitten, die 31 projectielen, en de onverschrokken Israelische luchtmacht heeft daarop zaterdag nog eens niet minder dan 40 luchtaanvallen uitgevoerd op Gaza. En, warempel, opnieuw werden daarbij twee Palestijnse tieners gedood. Ze waren vrienden, ze waren aan het spelen in een park en op het dak van een leeg gebouw in Noord-Gaza en omdat Israel wraak aan het nemen was en dat lege gebouw bombardeerde, waren ze dus ineens dood. Het waren Ameer  al-Nimreh, en Lo’ay Kahil, hierboven levend op de foto, hieronder nog een keer om te laten zien hoe ze eruit zagen nadat ze dodelijk waren getroffen. Ze waren allebei 14 jaar jong.
Met deze vier dode jongeren van vrijdag en zaterdag erbij ligt het dodental in Gaza (mijn telling) nu op 146. Overigens werden ook nog 14 mensen in Gaza door de bombardementen gewond. 
En ach jee, wat sneu, er raakten ook vier Israeli's licht gewond toen hun huis in Sderot werd getroffen door een projectiel, één van de ongeveer 190 projectielen die vanuit Gaza werden afgeschoten en waarvan Israel zegt er ongeveer 37 te hebben onderschept.  
Nu is het weer rustig. Hamas  zegt dat het zich na bemiddeling van onder meer Egypte zal houden aan een nieuw bestand. Het was overigens de zwaarste confrontatie tussen Israel en Hamas sinds de Israelische inval van 2014 in Gaza

2 opmerkingen:

Frank zei

Een jachtbommenwerper zijn bommenlading en af laten gooien langs het grenshek op die Arabieren en het is rustig. Flikken zij het weer, napalm er over heen. Afmaken dat volk

Abu Pessoptimist zei

Frank,
Was de ''onrust'' bij dat hek niet een reactie op het feit dat de Israeli's allang aan het doen zijn wat jij ze aanraadt? Namelijk ''afmaken dat volk''?
Er is ook natuurlijk nog zoiets hinderlijks ls een Talmud passage die zegt dat het doden van een mens in feite het doden van een hele wereld is. (De moslims kennen die uitspraak ook) Maar dat is natuurlijk moraal. En moraal is iets dat in Israel met een lampje, of zelfs met licht van een laser, nauwelijks meer te vinden is.

Israel maakt nog een slachtoffer in Ramallah

Yazan Omar Khasib  Het Palestijnse ministerie van Gezondheid heeft bekendgemaakt dat Israelische soldaten vrijdagavond bij de noordelijke in...