zaterdag 14 juli 2018

Israeli's schieten in Gaza jongen van 15 dood, gewonde van 20 overlijdt

Updated. Israelische soldaten hebben vrijdag een jongen van 15 doodgeschoten in Gaza en 220 mensen gewond, onder wie een journalist en twee paramedici. Zaterdag overleed ook een 20 jarige die de dag daarvoor was gewond. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Gezondheid gemeld. De doodgeschoten jongen was Othman Rami Hallas 15, uit de wijk Shuja’iyya van Gaza stad. Een video van de gebeurtenis toont hem temidden van andere kinderen bij het grenshek. Hij raakte het hek aan. Israel maakte ervan dat hij Israel wilde binnendringen. De man die zaterdag overleed was Mohammad Nasser Shurrab uit Khan Younis. 
Vrijdag werd ook een Israelische legerofficier gewond door een granaat die werd gegooid in het  noorden van de Gaza strook. Israel voerde daarop een reeks luchtaanvallen uit op doelen in Gaza zonder dat daarbij gewonden vielen. Vanuit Gaza werd daarop gereageerd met het afschieten van granaten op Israelische dorpen en kibbutzim bij de grens, Volgens Israel ging het om raketten, er zouden er 31 zijn afgevuurd.

Geen opmerkingen:

Biden geeft Israel $26 miljard op dezelfde dag dat Israel zegt dat aanval op Rafah doorgaat

De Amerikaanse president Biden heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een besluit dat 95 miljard dollar aan hulp wordt vrijgegeven. Da...