maandag 20 september 2010

Viva Palestina van start met nieuwe - en grotere - hulpkonvooien voor Gaza

Afgelopen zaterdag is een nieuw hulpkonvooi voor Gaza van start gegaan: het  vijfde hulpkonvooi van Viva Palestina, onder de naam 'Viva Palestina - a global lifeline to Gaza' . Het moet het grootste konvooi worden tot nu toe. Tegelijk met een konvooi over land vanuit Londen, zijn ook konvooien vertrokken uit Casblanca (Marokko) en Doha (Qatar). De konvooien gaan hand in hand met een groter en internationaler smaldeel dan tot nu toe dat Gaza via zee wil bereiken op hetzelfde tijdstip als de konvooien over land.
Het is de bedoeling dat de konvooien over land onderweg zullen uitgroeien tot een karavaan van tientallen voertuigen met medische hulpmiddelen, onderwijsbenodigdheden en materiaal om een vernielde moskee, een school voor wezen en een kraamkliniek te bouwen in Beit Hanoun in het noorden van Gaza.
De grootste afstand gaat over land, maar de hulp wordt uiteindelijk deels per schip van Syrië naar Egypte gebracht. De bedoeling is de zaken begin volgende maand af te leveren via de grensovergang bij Rafah.

Update. Maandag is een Syrisch schip aangekomen in de Egyptische haven El Arish met hulp voor Gaza. Het schip voerde 650 ton hulgoederen aan die door verschillende Syrische organiaties waren verzameld. Het was afkomstig uit de Syrische haven Tartous. 

Geen opmerkingen:

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...