zondag 5 september 2010

Israel bombardeert tunnels bij Rafah: twee doden, een vermiste, drie gewondenTwee inwoners van het Bureij kamp, een man van 19 en een man van 35, zijn in de nacht van zaterdag op zondag omgekomen bij een bombardement van tunnels in de buurt van Rafah in het zuiden van de Gaza-strook. Een man wordt nog vermist, drie mensen raakten gewond. De aanval kwam, volgens een verklaring van Israel, in antwoord op het afschieten van een projectiel dat in de Negev landden en ook voor het doden van vier Israelische kolonisten bij Hebron, afgelopen week.
Waarom meld ik dit? Dit is toch ongeveer routine?  Kranten nemen dit toch ook niet meer op? Nou, daarom dus. Als vier kolonisten bij Hebron worden vermoord regering het veroordelingen, tot vanuit het Witte Huis en van de Palestijnse Autoriteit. Wanneer in de Gaza-strook Palestijnen worden gedood blijft het muisstil. Wat zou ik graag aan Obama vragen wat hij hiervan denkt.

Geen opmerkingen:

Net voor Biden het overneemt keurt Israel nog wat nieuwbouw goed in bezet gebied

Restaurant in Havat Yair Nog net voor de inauguratie van Joe Biden als president van de VS heeft Israel gisteren weer een uitbreiding goedge...