donderdag 2 september 2010

Tweede aanslag op Westoever: twee gewondenTwee Israeli's, een man en een vrouw van in de dertig, zijn woensdagavond op de Westoever gewond geraakt bij een tweede aanslag, een dag nadat vier kolonisten bij Hebron waren gedood. Net als de vorige aanslag is ook deze opgeëist door de militaire vleugel van Hamas, de Ezzedin al-Qassem Brigades. De man is redelijk ernstig gewond, de vrouw licht gewond doordat de auto over de kop ging.
Volgens een eerste onderzoek werden de schoten gelost uit een auto die de aangevallen auto passeerde op weg nr 60, ten oosten van Ramallah, in de buurt van de nederzetting Rimonim. De Qassem Brigades gaven in Gaza een verklaring uit dat deze 'heroische' operatie door hun mensen was uitgevoerd 'als een boodschap aan diegenen die de zionisten hadden beloofd dat de operatie in Hebron niet zou worden herhaald.'
Israel hield woensdag delen van de Westoever afgesloten. In de dorpen in de regio Hebron rond de nederzetting Kiryat Arba waarbij dinsdag in de buurt de vier doden vielen, heerste een uitgaansverbod terwijl Israelische soldaten huis-aan-huis zoekacties uitvoerden. De kolonisten die hadden gedreigd als reactie op de aanslag van dinsdag een einde te maken aan de bouwstop, legden woensdagavond de fundamenten voor een sportcentrum in de nederzetting Adam, ten noorden van Jeruzalem.
De aanslag werd - net als de vorige - veroordeeld door de VS. President Obama sprak aan de vooravond van de hervatting van het vredesoverleg van 'senseless slaughter' (een zinloze slachtpartij). Wat hij mijns inziens had moeten zeggen is dat deze aanslagen nog eens aantonen hoe dringend nodig een regeling is en dat bezetting en de nederzettingenpolitiek nooit hand in hand zullen gaan met veiligheid.  

2 opmerkingen:

Anoniem zei

http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/6527/Zeven_drempels_voor_vrede
Deze meneer is lid van Likoud Nederland en heeft ooit in de 1ste kamer gezeten voor de VVD.
Hoe kan iemand zo iets schrijven,iemand die het recht zou moeten kennen en naleven.
Jose

Abu Pessoptimist zei

Ik heb het stukje gelezen. Deze meneer schrijft duidelijk vanuit de leunstoel, zoals helaas veel mensen doen die alleen afgaan op de door Israel gepresenteerde feiten.Maar het is vooral ook een heel dom stukje. Hij pleit voor het oprollen van de 'terreurorganisatie' Hamas. Wil hij de hele aanhang van de partij die in 2006 de verkiezingen won in de gevangenis gooien? Kom nou, hoe belachelijk kun je jezelf maken.

Shana Tova,

Wie het viert wens ik een goed joods Nieuwjaar 5781 toe met veel inhoud  // I wish everyone who celebrates it a good and meaningful Jewish N...