woensdag 22 september 2010

Israelisch museum bekroont ranzige clip 'We Con the World'

Bedenker van de clip, Caroline Glick(l), hier samen met de Amerikaanse moslim-haatster Pamela Geller, toevallig (?) ook een vriendin van blonde Geert Wilders.


Het gerespecteerde Israelische Beth Hatfutsot Museum, dat gewijd is aan de diaspora,  houdt in de nu komende dagen rond het joodse Sukkot feest een bijeenkomst van zijn International Board of Governors Daar worden, zoals uit onderstaande aankondiging op de website blijkt, gesprekken gehouden over de toekomst van het museum, het opzetten van een 'on line museum', bouwprojecten bekeken en ook prijzen uitgereikt. En - in Israel lijkt niets te gek - één daarvan gaat naar de infame, ranzige en schandalige clip 'We Con the World'. De website van het museum:    

The meetings will include serious discussions on the future of Beit Hatfutsot, the construction of the New Museum, and the building of an On-Line Museum. Participants will tour  the construction projects taking place that include the building of the Family and Children's Discovery Gallery, and the renovation of the International School for Jewish Peoplehood Studies.  The Governors will participate in the Leaders Inc. conference.  The event will culminate with the NADAV Peoplehood Award Ceremony and Reception where the NADAV Foundation will present its annual Peoplehood Award to Ms. Angelica Berrie, President of the Board of Trustees of the Russell Berrie Foundation, and to the creators of the video clip We Con the World by the Flotilla Choir. (Cursief van mij, AP).

Wie niet meer weet om welke clip het gaat: We Con the World (We houden de wereld voor de gek) was een 'persiflage' over de bemanning van de Mavi Marmara. Dat was het schip dat als onderdeel van de Gaza Flotilla met hulpgoederen op weg was naar Gaza en op 31 mei door de Israelische marine ten koste van 9 doden werd opgebracht in de Middellands Zee. De groep LATMA (Israelisch slang voor 'tik, klap'), opgericht door de stuurloos rechtse commentatrice en adjunct hoofdredacteur van de Jerusalem Post, Caroline Glick, zong daarin op de wijs van 'We Are the World'  een grappig bedoelde tekst waarin de bemanning van de Mavi Marmara werd weggezet als een groepje terroristen die zijn verdiende loon had gekregen. Over Gaza vermeldde het lied dat de mensen het daar goed hadden zodat hulp er niet nodig was: 'There's no people dying, so the best we can do is create the best bluff of all. We must go on pretending day by day'.
De clip werd aanvankelijk ook verspreid door het Israelische Government Press Office, maar dat zag zich na protesten later gedwongen excuses te maken.
Het is bijna onvoorstelbaar dat een serieus, mooi en goed museum als Bet Hatfutsot zich met een dergelijk voddig product van de ras-hysterica Caroline Glick inlaat, maar misschien is dit een bewijs te meer dat in Israel langzamerhand werkelijk alles voor mogelijk gehouden moet worden. Om met Richard Silverstein te spreken, die deze schande aan het licht bracht, soms weet je als je met Israel te maken hebt, niet of je lachen of huilen moet. (Wie geïnteresseerd is om te zien en te horen wat voor rommel het museum gaat bekronen: hier is een link).

Geen opmerkingen: