woensdag 22 september 2010

Israel vernielt weer huis in Jeruzalem

Isarelische bulldozers hebben woensdag weer een huis vernield in Jeruzalem dat volgens de autoriteiten zonder vergunning was gebouwd. Het ging om een 20 vierkante meter metend huisje van één verdieping in de woijk At-Tur van Wael Darwish Da'ana, een vader van tien kinderen. Ook een stal van ongeveer 200 vierkante meter werd platgemaakt. De stal bood onderdak aan vijf paarden en 50 schapen.
Da'na toonde zich verbaasd dat de bulldozers ineens voor zijn neus stonden. Hij had twee maanden geleden een order ontvangen om zijn huis af te breken en daar een bezwaarschrift tegen ingediend. De zaak liep nog, er was nog niet eens een datum voor de zitting bepaald.
Volgens een recent rapport van het  VN  bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken (OCHA) is 28% van de Palestijnse woningvoorraad in Jeruzalem volgens Israelische maatstaven illegaal gebouwd en lopen 60.000 mensen het risico dakloos te worden. . .

Geen opmerkingen:

Israeli's roven 100 palmbomen en breken vier huizen en een kapperszaak af

(Foto IMEMC) Israelische militairen zijn woensdag binnengevallen in het dorp Jiftlik (ten noorden van Jericho n de Jordaamvallei) en hebben ...