dinsdag 19 april 2011

Dansen op het lijk van VittorioDe gestaalde pro-Israel kaders hebben meerdere gemeenschappelijke thema's. Eén ervan is dat mensen die opkomen voor de Palestijnen, dat niet doen omdat ze met die Palestijnen begaan zijn, maar omdat ze Israel haten. Soms leidt dat tot buitengewoon onsmakelijke waarnemingen. Vandaag in aflevering III van  de serie bla-bla-hasbara op dit blog, het volgende citaat van een Israel-fan die zich  'Elder of Zion' noemt. Het gaat over de in Gaza vermoorde Vittorio Arrigoni:
So what is on his arm?
Since Arrigoni is being called a humanitarian and peace activist, one can imagine it says something like "No more war" or "Peace forever" or maybe "Mom" or "I love puppies."
However, this modern martyr who was killed by the very people he loved and supported chose a different message to permanently ink on his arm.
It says "Moqowama." That means "resistance."
The very same word that Palestinian Arab terrorists use to describe suicide bombings, rocket attacks against civilians and everything else they do to target innocent Israelis.
That fact that he chose that word, from all the words in the world, to decorate his body says everything you need to know about how peaceful and humanitarian he was.
Ja. En dat zelfde woord Muqawwama wordt ook gebruikt voor vreedzaam verzet. Wijlen Gandhi pleegde dat. Het wordt ook gepraktiseerd op de Westoever in plaatsen als Bil'in. Dan heet het muqawwama silmiyya. Trouwens welk woord gebruikt het Arabisch ook weer voor het verzet tegen de nazi's in de Tweede Wereldoorlog (waaraan Vittrorio's grootvader deelnam)... ..?

Dat verhindert de Elder of Zion niet om zijn buitengewoon rake opmerkingen te plaatsen. Evenmin als het Ratna Pelle verhindert hem met instemming te citeren op het blog Israel & Palestijnen Nieuwsblog.
Ze haalt ook nog een plaatje aan dat Elder of Zion ergens van Facebook heeft geplukt of zo, en waarop Vittorio op een T-shirt staat met het opschrift 'Antizionist'. Elder of Zion weet ook daar een conclusie aan te verbinden
To be clear...he didn't deserve to die. But he doesn't deserve to be remembered as a person who cared one bit about peace or human rights, either.
He was a hater.
Ratna Pelle voegt daar nog de volgende observatie aan toe:
Dit geldt voor veel mensen die bekend staan als voorvechters van de Palestijnse zaak: ze bekritiseren alleen acties van Israel, voor geweld tegen of onderdrukking van Palestijnen door andere landen en actoren is altijd veel begrip, en, belangrijker, dit weet men ook altijd weer Israel in de schoenen te schuiven. Er zijn nauwelijks, misschien wel geen pro-Palestijnen die het echt konsekwent voor de Palestijnen opnemen, of ze nou door Israel, Libanon, Irak of hun eigen leiders worden onderdrukt en gemangeld.
Dit is natuurlijk klinkklare onzin. The Electronic Intifada, om maar iets te noemen, staat bol van de kritiek op de Palestijnse leiders. Een blog als Mondoweis is er ook niet vies van. Hier in Nederland doet Anja Meulenbelt zich bepaald niet voor als een vriendin van Hamas,  en mijn blog munt evenmin uit door overdreven liefde voor de PA of Hamas. Ik kan nog tientallen andere blogs opnoemen die zowel uiterst kritisch zijn over Israel als over de behandeling van de Palestijnen door de Arabische landen, waarvan alleen al een stuk of wat Egyptische. De hele tirade - zowel van mevrouw Pelle als van Elder of Zion - is er dan ook alleen op gericht om of kritiek op Israel te af te doen als iets dat niet is gebaseerd op de waarneming van Israels gedrag, maar is ingeven door haat.

Wie zijn de oerhaters van Israel? De Palestijnen natuurlijk. Zij zijn per definitie antizionistisch. Ze plegen er zelfs verzet tegen. Vittorio was Palestijn met de Palestijnen. Hij zit in dezelfde categorie.
Voor die haat bestaat ook een ander woord, antisemitisme. Dat is het stempel dat Israel trouwe aanhangers onmiddellijk iedereen opdrukken die het niet eens is met Israels politiek, om hun op- en aanmerkingen te neutraliseren.('Wat maakt het uit wat Israel doet, het zal  toch nooit genade vinden in de ogen van de antisemieten'). Pelle en haar vriend, Elder of Zion, gebruiken het woord niet, maar suggereren met hun gezeur over haat wel, dat wie er ook achter de Palestijnen staat, niet deugt. In het geval van Vittoria komt dat neer op dansen op een lijk. En dat is ronduit smerig.

5 opmerkingen:

Heleen Witte zei

Uitnodiging: Mondiaal Centrum, Lange Herenvest 122 te Haarlem.
Dinsdag 26 april- lezing en debat met Salomon Bouman

Democratie in Egypte -gevaar voor Israel?

Aanvang 20 uur. Toegang gratis.

Egypte was onder Moebarak een trouwe bondgenoot van Israel en was niet minder fanatiek in het handhaven van de totale blokkade van Gaza dan Israel zelf. Deze steun was essentieel voor de bezettings- en kolonisatiepolitiek van Israel. Nu de leiding in Egypte gaat wisselen bestaat het "gevaar" dat er een democratisch bewind zou komen. En aangezien de gewone Egyptenaar sympathiseert met de Palestijnen zal Israel dan niet meer op de onvoorwaardelijk steun van Egypte kunnen rekenen. Wat betekent dat voor de positie van Israel en wat gaan Israel en zijn grote bondgenoot de USA doen om de gebeurtenissen in Egypte te sturen? Salomon Bouman geeft zijn visie en discussieert met de zaal.
Salomon Bouman (1937) is 37 jaar correspondent in Israël geweest voor NRC Handelsblad. Hij studeerde internationale betrekkingen in Parijs en aan de Johns Hopkins universiteit. Hij is auteur van het boek Israël achter de schermen (2004). In de laatste jaren van zijn correspondentschap kreeg hij meer oog voor de Palestijnse kant van de conflicten in het Midden Oosten, zonder zijn liefde voor Israel te verliezen.

Organisatie: Breed Platform Palestina

Anoniem zei

Ik heb een debat met Salomon mee gemaakt ,hij was zeer maar dan ook zeer grof tegen Omar Barghouti en de stress wil ik niet weer meemaken.
Lees zelf maar eens alles op EURO-MED ,hoeveel geld er naar dictators is gegaan om vooral de vrije markt door te duwen,grenzen te bewaken,handelsvoordelen,tegen houden van migratie,wapenverkoop en ga maar zo door. Met Syrie hebben wij net zoals met Israel en Palestijnse gebieden een nabuurschapovereenkomst. Dit levert voordelen voor genoemde landen. Iedereen wist wat voor corruptie er was,iedereen wist dat er al meer dan 40 jaar een noodtoestand was afgekondigd,geheime diensten,marteling en ga maar zo door. Trainen van elite troepen door de VS,gezamelijke oefeningen van landen rondom de Middellandse zee landen zoals Marokko en Israel en ga maar zo door. De status van nabuurschap heeft Syrië nog steeds.
Jose

Anoniem zei

Maar helaas ben ik niet ingegaan op de reacties van o.a. Ratna Pelle,hoe durf je om te schrijven dat het eigenlijk geen grote herdenking waard is ,dat het een anti zionist was,dus dan heb je geen gevoel,dan ben je geen mens,dan ben je voor niemand steun of vriend geweest?
Vreemd om dit zo te schrijven mevr. Pelle.
jose

Leo Hart zei

Ook ik haat Israel, het systeem, de staat, de zionistische entiteit die er aan kleeft. vrienden en kennissen maken dood en verderf mee onder de naam Israel. Ben ik dan een antisemiet? Als ik zeg, Israel, ga eens terug naar de tekentafel en verdeel dat land is in eerlijke zin? Als ik zeg....stop die terreur tegen niet-Joden?

Abu Pessoptimist zei

Nou ja, Leo Hart, antisemiet? Laten we voorzichtig zijn met dat woord en trouwens ook met Israel te haten. Er is daar van alles niet geregeld, zoals de betreurde Schelto Patijn (ex-burgemeester, ex-Kamerlid) het een keer tegenover mij uitdrukte, maar haten gaat me te ver. Er moet zeker veel worden rechtgezet, maar we moeten oppassen dat we niet het kind met het badwater weggooien.

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...