woensdag 20 april 2011

Twee verdachten van moord op Arrigoni gedood, een derde gepakt

Links Omari, rechts Breizat
Een operatie om de mannen te arresteren die verantwoordelijk waren voor de ontvoering en het vermoorden van de Italiaanse activist van de 'International Solidarity Movement', Vittorio Arrigoni, is dinsdag geëindigd met de dood van twee verdachten,  terwijl een derde gewond raakte. Ook drie politiemannen van Hamas werde gewond, van wie twee licht.
Woordvoerder Ihab Al-Ghussein van het ministerie van binnenlandse zaken van Hamas zei op een persconferentie dat de mannen waren ontdekt in een huis in Nusseirat in Gaza-stad. Het huis werd onmsingeld en er volgde een kort vuurgevecht. Vervolgens werd zes uur vrucheloos onderhandeld. Daarna werd besloten het huis binnen te gaan. Een van de verdachten,  Abdul-Rahman Al-Breizat, merkte politiemannen op die via het dak wilden binnengaan en wierp een handgranaat waarbij drie man gewond raakten. Daarna gooide hij een handgranaat naar zijn kameraden  Bilal Al-Omari and Mahmoud Al-Salfiti, alvorens zichzelf dood te schieten. Omari werd door de handgranaat gedood, Salfiti raakte gewond en werd gearresteerd. Drie andere mannen, onder wie de eigenaar van het huis, waren al eerder aangehouden.
Over de achtergrond van de moord bestaat nog onduidelijkheid. Eerder was gemeld dat de moordenaars behoorden tot een salafistische groep, nu meldt Hamas dat nog wordt uitgezocht tot welke groep de mannen behoorden. Breizat is Jordaniër en is een jaar geleden Gaza binnen gekomen. Niet zoals aanvankelijk werd gedacht met een van de hulpkonvooien, maar op eigen kracht.

3 opmerkingen:

Elisabeth zei

Zoals altijd kun je hier de meest uitgebreide informatie vinden.Ik check je website nu bijna dagelijks. Bedankt.

Anoniem zei

Elisabeth,
Behalve deze van Abu bekijk ik ook deze goede websites/blogs bijna dagelijks. Van de Nederlandse media moet je het niet hebben.
http://desertpeace.wordpress.com/
http://eindpunt.blogspot.com/
http://josephdana.com/
http://www.ennik.nl/
http://australiansforpalestine.com/
en niet te vergeten die van Anja Meulenbelt.

Corrie

Elisabeth zei

Bedankt Corrie. Via Anja Meulenbelt ben ik hier overigens voor het eerst terechtgekomen.
Ik kijk ook vaak op http://www.richardsilverstein.com/
Groet,
Elisabeth

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...