zaterdag 2 april 2011

Israel doodt drie leden van Ezzedin al-Qassem Brigades

De witte Toyota waarin de drie leden van Ezzeddin al-Qassem reden.

Israel heeft zijn politiek van targeted killing van leden van militante organisaties in Gaza vrijdag voortgezet met het doden van drie leden van Ezzedin al-Qassem, de militaire arm van Hamas. Rond 2 uur 's nachts vuurde een onbemand vliegtuigje een raket af op een witte Toyota die reed van Khan Younis naar het kamp Deir al Balagh in het zuiden van de Gaza-strook. Drie mannen werden gedood, Isma'il Labad, 31, en zijn broer Abdullah, 24, uit het Shati kamp in Gaza-stad, en Muhammad Ad-Dayah, 31, uit de wijk Zeitoun van Gaza Stad.
Een Israelische militaire woordvoerster zei dat het ging om een preventieve aanval. Volgens haar vormden de drie een 'terreur eenheid' die van plan was geweest om Isareli's te kidnappen in de Sinai tijdens Pesach, het joodse paasfeest dat begint op 18 april. De Sinai is een populaire vakantiebestemming van Israeli's tijdens Pesach, een feest dat een week duurt.

De Ezzedin al-Qassem Brigades maakten later bekend dat de drie tot deze militaire vleugel van Hamas behoorden. Hamas zei dat de groep zou voortgaan met de strijd tegen de bezetter. Eerder in de nacht werd in Gaza gedacht dat de drie leden waren van de Islamitische Jihad, omdat Israel de laatste dagen steeds bezig was leden van deze groep af te schieten.
Ismail Labad op een archieffoto van Ma'an.
De moord kan gevolgen hebben voor het eenzijdige bestand met Israel dat de verschillende fracties op 26 maart op verzoek van Hamas waren overeengekomen. De Nationale Verzetsbrigades, de gewapende arm van het Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina,  zei dat zij het bestand opzeggent. De An Nasser Salah Eddin brigades van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina waarschuwden dat Israel de consequenties moet dragen.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...