zondag 24 april 2011

Israelische jongeren maken amok nadat Israeli bij Palestijns chekpoint is gedood

Israelische politie in de buurt van De Tombe van Josef

Tientallen gemnaskerde Israelische jongeren zijn zondag het dorpje Huwara in het noorden van de Westoever binnengedrongen, hebben er Palestijnen met stenen bekogeld, een auto en een huis in brand gestoken en een kind verwond, voor zij door Israelische troepen werden verdreven. De overval op het dorp volgde op een incident waarbij een Israeli werd gedood en drie gewond raakten. Dat gebeurde toen drie Israelische auto's zondag - zonder dat tevoren contact was opgenomen met de Palestijnse autoriteiten - een bezoek wilden brengen aan Josef's tombe, de plek in de buurt van Nablus waar volgens de overlevering de bijbelse Josef begraven zou zijn.
Toen de auto's door een Palestijns checkpoint wilden breken, zo meldt Haaretz, opende een Palestijnse politieman het vuur. Een 25-jarige Israeli, het neefje van minister Limor Livnat van Cultuur en zoon van inwoners van de nederzetting Elon Moreh, werd gedood. Drie andere Israeli´s raakten gewond.
Minister van defensie Ehud Barak noemde het incident ´moord´. Minister Livnat sprak eveneens van moord door een ´terrorist die zich als politieagent had vermomd´ op de onschuldig zoon van haar broer, alleen maar omdat hij had willen bidden in Josefs tombe.
Israel en de Palestijnse Autoriteit hebben de toedracht in onderzoek.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Abu, toch vreemd dat een groot gebied is afgesloten voor Palestijnen omdat het Paasfeest is. Om nou met een hele groep mensen te gaan bidden in een Palestijns dorp is een regelrechte provocatie. Ik begrijp niet waarom dit een moord is en wanneer er een Palestijn wordt gedood een evt vergissing.
Jose

Anoniem zei

http://honenu.org/video/shooting-at-mount-bracha/
Ken je deze site en wil je het filmpje eens bekijken?
jose

Anoniem zei

http://www.youtube.com/watch?v=rvbdGUmGguM&feature=player_embedded#at=110
In dit youtube filmpje zie je de beveiliging van itamar. Ziet er zeer indrukwekkend uit al die hekken en prikkeldraad,
Jose

Anoniem zei

http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=381521
Toch andere verslaggeving over de gebeurtenis.
Jose

Abu Pessoptimist zei

Jose, verschrikkelijk, dat Honenu. Het maakt me misselijk.
Wat betreft de berichtgeving over Josef´s tombe en de schietpartij daar, ik zat in Frankrijk bij vrienden, moest snel werken en kon om de een of andere reden de site van Ma´an News niet in. Maar inderdaad, een enigszins anders gekleurde berichtgeving. Ik ben er niet verbaasd over. Ik verwachtte eigenlijk al zoiets.

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...