maandag 18 april 2011

'Terreurgroep' opgerold die vruchteloos probeerde bommen te maken

Haaretz meldt dat een rechtbank in Nazareth drie Arabische inwoners van die stad in staat van beschuldiging heeft gesteld omdat ze lid zouden geweest van een 'terroristische cel'.  Het gaat om drie jongeren: Ahmed Janem, 19, Moataz Shatwe, 19 and Nur Al-Din Shahade, 18. De drie zouden van plan zijn geweest aanslagen te plegen op militairen, de politie en burgers met pijpbommen en met andere wapens, aldus de krant.
Tot zover is het bericht duidelijk, daarna wordt het schimmiger. De drie jongens zouden hun 'terreurgroep' twee jaar geleden hebben opgericht, tijdens de operatie Cast Lead van Israel in Gaza. Zij zouden vervolgens twee jaar lang heben geprobeerd pijpbommen te maken, maar omdat die niet wilden ontploffen, hadden ze dat plan laten varen. Vervolgens hadden ze pogingen gedaan aan wapens te komen, maar die hadden ze ook opgegeven omdat de wapens te duur waren.
'Ringleider' Janem, die overigens al op 22 maart werd gearresteerd (wat tot gisteren onder een gag order viel) wordt er volgens Haaretz van beschuldigd 'samengezworen te hebben bij pogingen om zich wapens te verschaffen'. Ik moet eerlijk zeggen dat het me wat wonderlijk in de oren klinkt. Je probeert pijpbommen te maken door heel veel lucifers te kopen, de koppen af te schrapen en die in een pijp te doen, die dan vervolgens niet blijkt te willen ontploffen. En je vraagt naar de prijs van, zeg, een pistool, en vindt dat te duur. Hoe strafbaar kan dat zijn? Ik ben benieuwd naar de eis. En naar de strafmaat.

Geen opmerkingen:

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...