donderdag 7 april 2011

Israel sloopt huizen in dorp bij Tubas

Zes bulldozers begeleid door  honderden soldaten hebben donderdag in het dorpje Aqrava (bij Tubas) in het noorden van de Jordaanvallei twee huizen vernield, en de verschillende toegangswegen tot het dorp.

Het ging om de huizen van Mohammad Hassen Subieh en Abed An-Naser Ahmad Subieh. Sami Sadeq, het dorpshoofd, zei dat ook twee wegen even buiten het dorp werden opgebroken zodat ze niet meer bruikbaar waren. De inwoners junnen nu alleen nog gebruik maken van de hoofdingang van het dorp, wat vaak flinke  omwegen met zich mee zal brengen. Daarnaast werden ook twee elektriciteitspalen aan de ingang van het dorp neergehaald. Volgens Sadeq zijn er voor ongeveer 95 procent van de gebouwen in het dorp slooporders uitgevaardigd, waaronder behalve voor veel huizen ook de moskee en  een crèche.
Volgens de Israelische krant  Ynet ging het om ''illegale bouwwerken'' van Palestijnen die liggen een gebied dat tot militair oefenterrein is bestempeld.  
Cijfers van UNRWA, de VN organisatie voor de Palestijnse vluchtelingen, tonen een gestage stijging in de sloop van huizen. In maart werden 76 gebouwen vernield, waardoor 158 mensen dakloos werden van wie 64 kinderen. Dit gehele jaar 2011 ging het om de huizen van 333 Palestijnen, onder wie 175 kinderen.  

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...