vrijdag 8 april 2011

Dodental als gevolg van Israelische bombardementen in Gaza loopt op tot 15

 
Updated. Israel heeft vrijdag tot het begin van de avond negen luchtaanvallen uitgevoerd op Gaza, terwijl ook artilleriebeschietingen plaatsvonden. al met al werden negen mensen gedood. Het totaal aantal doden van van de afgelopen 24 uur kwam daarmee op 15.
Bij een bombardement van de wijk Faraheen in Khan Younis werden een moeder, Najah Qdeih (50) gedood, evenals haar dochter Nidal (21).  Een andere dochter werd gewond. De drie vrouwen waren het eten aan het bereiden voor de lunch.
Een half uur daarvoor was de wijk Manara, eveneens in Khan Younis gebombardeerd. Daarbij kwam een man om het leven, de 55-jarige Talal Abu Taha. Een vierde slachtoffer viel bij Gaza-stad. Hij werd geïdentificeerd als een militant van Al-Qassam. Twee nog niet geïdentificeerde mannen werden gedood toen een granaat het huis in Gaza-stad trof waarin ze zich bevonden.
Eerder, vrijdagmorgen waren twee strijders van de Ezzedin al-Qassam Brigades van Hamas gedood in Khan Younis. De dag ervoor kwamen vijf mensen om bij bombardementen.
De Israelische acties zijn een vergelding voor een beschieting van een bus, donderdagmorgen, even buiten de grens van Gaza, waarbij een 16-jarig scholier ernstig gewond raakte. Die beschieting, die werd opgeëist door Hamas, was weer een vergelding van een targeted killing, afgelopen zondag, van drie leden van de Ezzedin al-Qassem brigades die in een auto op weg waren naar het Deir al-Balah kamp in Zuid-Gaza. Volgens Israel zouden de drie van plan zijn geweest tijdens Pesach (joods Pasen) Israeli's te kidnappen in de Egyptische Sinai. Deze beschuldiging werd door Hamas-woordvoerders als 'totale onzin' van de hand gewezen. Zij wezen erop dat Hamas nooit buiten de grenzen van Palestina opereert.  

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...