zaterdag 9 april 2011

Nogmaals: Zondag wake voor Iraanse asielzoeker die zichzelf in brand stak

Zondag 10 april a.s. wordt op de Dam om 15.00 uur een wake gehouden voor de Iraniër Kambiz Roustayi die zichzelf woensdag op deze plek in brand stak en een dag later overleed aan zijn verwondingen.
Farangis Osivand (Voorzitter Vrouwen Tegen Uitzetting), zelf van Iraanse afkomst, is de eerste spreker. Na de toespraak van Jelle Klaas (sociaal advocaat) zal Ali Safavian (zanger klassiek Perzisch muziek en Opera) twee Perzische liederen zingen, begeleid door se-tarspeler Balout Khazraei. Lonneke Lemaire (Platform Stop Racisme en Uitsluiting) is de afsluitende spreker. Daarna worden in stilte de bloemen en krans neergelegd voor Kambiz Roustayi.

Roustayi's herhaalde asielaanvraag was onlangs afgewezen. Roustayi’s wanhoopsdaad legt het onmenselijke asielbeleid van Nederland  bloot. Roustayi staat niet op zichzelf. Te vaak verkeren vluchtelingen in  eindeloze procedures.
De wake wordt georganiseerd door Vrouwen tegen Uitzetting en Platform Stop Racisme en Uitsluiting.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...