zaterdag 16 april 2011

Onverdiende dood

Vittorio Arrigoni, de Italiaanse vrijwilliger van de Internationale Solidarity Movement (ISM) die donderdag werd vermoord in Gaza. Op de foto toont hij zijn tattoo, ´Al Muqawama´, Arabisch voor het verzet.

Vittorio (Vik) kwam in 2008 met een konvooi van de Free Gaza Movement naar Gaza en bleef. Hij was er tijdens de operatie Cast Lead in december 2008-januari 2009, hielp het ambulancepersoneel en was voortdurend aan de telefoon met Italiaanse media om verslag te doen. Op het onderstaande videofragment uit de film ´Shooting an Elephant´ is dat te zien.
Vik was Gazaan met de Gazanen. Dat blijkt uit alles, waaronder uit alle droevige reacties van bloggers in Gaza. Hij werd verschillende malen opgepakt door de Israeli´s, refereerde vaak aan zijn grootvader die sneuvelde in het verzet  tegen de nazi-bezetting van Italië, had een blog ´Guerilla-radio´ en schreef een boek ´Stay human´ over zijn ervaringen tijdens de Israelische invasie.  
Donderdag werd hij ontvoerd door een obscuur salafistisch splintergroepje dat hem had willen ruilen tegen hun leider die in de gevangenis van Hamas zit. ´s Avonds werd hij gevonden, opgehangen in een verlaten huis. Hij is 36 jaar geworden.  

2 opmerkingen:

Trees zei

Deze salafieten of fisten heeft ontkend. meestal zijn ze er als de kippen bij om de "aktie" op te eisen. Zo ook met de dood op Juliano, niemand heeft deze opgeeist voor zover ik weet.De vermoorde familie in Itamar, door niemand opgeeist. Ik begin over al deze vreselijke gebeurtenissen een creepy feeling te krijgen.En ondertussen werd Gaza gisteravond weer gebombardeerd. Ik word er zo ziek van.

Abu Pessoptimist zei

Het is ook een beetje ziekmakend, vrees ik. Maar wat kunnen we doen, 'stay human'. En denk ook aan: Een volk dat voor tirannen zwicht verliest (nog) meer dan lijf en goed, dan dooft het licht.

Israeli's maken nog een vijfde slachtoffer in de buurt van Jenin

Abdallah Abu Hassan Het Israelische leger is vrijdagmorgen de plaats Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin, binnengevallen en heeft daar een 1...