Amal Taqatqa |
De Palestijnse vrouw is de 22-jarige Amal Taqatqa uit Beit Fajjar Qaddura zei dat de PA een onderzoek heeft gevraagd, maar dat dat vertraagd wordt door de slechte politieke atmosfeer. Qaddura vroeg zich af ''of het redelijk was om te veronderstellen dat de 46 veiligheidscamera's die bij Gush Etzion zijn opgesteld geen van alle hebben vastgelegd wat er is gebeurd tussen Amal Taqatqa en de kolonist die beweerde dat ze hem probeerde te steken?"
Volgens Qaddura brak een soort handgemeen uit tussen Taqatqa en de kolonist nadat die haar had uitgescholden. Daarbij liep de kolonist een schram op in zijn nek en vervolgens vroegen de aanwezige kolonisten een soldaat die ter plekke was Taqatqa neer te schieten.
De soldaat schoot haar daarop in de borst. Taqatqa viel, maar kwam weer overeind en probeerde weg te rennen, maar de soldaat schoot haar daarna in een been, waarop ze opnieuw neerviel. Andere soldaten schoten toen nog een paar keer op haar, terwijl ze op de grond lag. (Eerder meldde ik dat het meisje was overleden, maar dat is onjuist. Ze leeft nog wel, haar toestand is ''stabiel''). Qaddura zei dat steeds als er Palestijnen in conflicten verzeild raken, wordt gesproken van ''terroristen''. Hij riep Palestijnen die dergelijk incidenten waarnemen op de nummers van militaire voertuigen te noteren en zoveel mogelijk foto's of video-opnamen te maken.
4 opmerkingen:
fransvanderwoning@gmail.com
Hallo Abu, bedankt voor al je info over deze kant van de strijd, het geeft mij een breder zicht op de oorlog tussen beide partijen. Ik hoop dat je hier lang mee doorgaat, voor mij is het nodig om "andere" info te kunnen krijgen. Ik wens jou, en zeker alle slachtoffers en achterblijvers, in ieder geval vredige kerstdagen, een hoopvol 2015 en minder slachtoffers. Ik zou het fijn vinden om je eens persoonlijk te kunnen ontmoeten, door o.a. jouw berichtgeving blijf ik hoop houden op een goede afloop voor Palestina. Een land zonder strijd, zonder haat, zonder discriminatie, zonder nodeloze doden, met veel vrijheid, politiek, economisch en persoonlijke vrijheid.
Ik ben in feite eens met Frans. Ik wil ook Palestina zien als land met veel politiek, economisch en persoonlijke vrijheid. Een klein dingetje zit me dwars: er is geen enkele land in de Arabische wereld die politiek, economisch en persoonlijke vrijheid kent. Wat maakt Palestina dan zo bijzonder?
Nee het schiet niet op met de democratie en de mensenrechten in de Arabische wereld (Tunesie misschien uitgezonderd). Onze regeringen steunen ook vaak niet de meest sympathieke partij, en zijn vooral uit op hun eigen belang. Het is moeilijk de zaak op een positieve manier te beinvloeden.
Ook in het geval van Israel lijkt het nog niet erg te lukken, maar we moeten het blijven proberen Gennadi!
(Of bedoelde je soms dat bijzondere aandacht voor Palestina anti-semitisch is? ;-)
Nee Elisabeth, dat bedoel ik niet.
Ik ga alleen vanuit, net als de meeste Israëli, dat de toekomstige Palestina wordt de bolwerk van de radicale islamieten. Niemand wil toch IS als zijn/haar naaste buurman? De vredesoverleg is bedoeld om dat te voorkomen (bv controle over de Jordan valley).
'Onze regeringen steunen ook vaak niet de meest sympathieke partij'.
Ik ben zeer benieuwd welke 'partijen' vindt jij sympathiek, Elisabeth?
'Ook in het geval van Israel lijkt het nog niet erg te lukken'
Mantra die door de anti-Israel mensen vaak wordt herhaald. Jij kan eigenlijk Israel van alle kwaden beschuldigen maar wat is toch mis met de Israëlische democratie?
Een reactie posten