dinsdag 16 december 2014

Israeli's doden jonge Palestijn tijdens arrestatie-actie in Qalandia-kamp

Israelische militairen hebben dinsdag in de vroege ochtend opnieuw een jonge Palestijn gedood. Dat gebeurde in het Qalandia-kamp bij Jeruzalem. Het slachtoffer was de 21-jarige Mahmoud Abdallah 'Adwan. Medische kringen meldden het persbureau Ma'an News dat hij in het hoofd was geschoten met scherpe munitie.
De dood van Mahmoud Adwan vond plaats tijdens een operatie van het Israelische leger die begon om drie uur 's nachts en die de bedoeling had de 26-jarige Mujahid Hamad te arresteren, een werknemer van de Palestijnse voetbalbond, die werkt bij de beveiliging van stadions. De Israeli's stuitten op een groot aantal jongeren die hen met stenen bekogelden en openden het vuur met scherpe munitie. Volgens de krant Haaretz gebeurde dat overigens nadat iemand een ''explosief'' naar de soldaten zou hebben gegooid. Haaretz spreekt op gezag van de militairen zelfs van een vuurgevecht.
'Adwan wordt vanmiddag begraven. In het kamp is een algemene staking uitgeroepen. Overigens slaagden de Israeli's er ondanks alles in Mujahid Hamad op te pakken.

Geen opmerkingen:

Hoe een fascistische regering in Israel gestalte kreeg

De nieuwe regering-Netanyahu is nog niet definitief gevormd, maar er zijn al diverse boze en ongeruste reacties van mensen die nu ineens heb...